救命 有冇巴絲都有魚鱗症?

294 回覆
8 Like 2 Dislike
原來係皮膚病黎
我一路以為自己乾燥

屌我都以為自己係乾

一樣 但搽完cream 就會冇事
通常我搽太多防曬or冬天先有少少,夠竟我係乾定有病
原來係皮膚病黎
我一路以為自己乾燥

屌我都以為自己係乾

乾,病嘅話一年四季都有
曬完太陽色素會深左
變得仲明顯
巴打試下用呢個lotion,因為呢個病一般lotion都唔會夠潤,佢唔會去到d色素但保濕夠睇落會淡d同冇咁又乾又裂
香港唔知有冇,我係costco訂返黎

加油,唔好太灰心
利申:輕微患者

可唔可以請下用完情況如何?

呢支lotion 本身就係針對魚鱗病而出,入面有12%乳酸有輕度去角質同吸收空氣水分既作用,質地薄但搽上身都會有厚重感,夜晚教訓前搽完第二朝會吸收哂個身會好爽同好滑,因為我輕度所以d色素同乾紋會睇落淺左

尿素我都用過,一用就20%都做到保濕效果,但市面20%既主要都係搽下主婦手咁好少全身用,就冇咁經濟囉

呢支lotion唯一唔好就係唔可以暴曬,試過出去踩單車我前晚搽左lotion,大家都有曬傷少少既但我直頭曬到重傷咁,可能因為角質層薄左易比其他人曬傷掛,所以戶外活動防曬一定要做足
原來係皮膚病黎
我一路以為自己乾燥

屌我都以為自己係乾

乾,病嘅話一年四季都有
曬完太陽色素會深左
變得仲明顯

知道,唔該晒
希望大家快啲有好轉
搽vasline好可能唔夠潤架
佢主要係蠟黎 封住皮膚水分
但唔會幫你加濕
我以前會搽完lotion再加vasline

前濕疹患者
搽vasline好可能唔夠潤架
佢主要係蠟黎 封住皮膚水分
但唔會幫你加濕
我以前會搽完lotion再加vasline

前濕疹患者

普通vaseline又油又乾
狗也不屌
有魚鱗症同毛孔角化症留名
屌點解要遺傳到我啲皮膚冇忽靚?
蜜瓜症患者我平時都係著短褲出街 唔知啲人見到會點諗
我冇樓豬咁嚴重
小腿十幾年
但你諗下一個女仔有呢啲病係幾困擾
最後唔知點樣斷尾
滑返晒
蜜瓜症患者我平時都係著短褲出街 唔知啲人見到會點諗

熟既最多問下 普通人可能都睇唔到啦
我隻腳係咁。好怕個仔會遺傳
我隻腳係咁。好怕個仔會遺傳

食a 酸可完全痊癒

A酸係邊度買到 由細到大隻腳都有,大個日日搽cream好左d,但仲有好多
天生 小學成日比人笑
天生 小學成日比人笑

絲打你已經好過我
毛囊角化
以前都有魚鱗症 仲比男同學笑哈密瓜
依家算得返腳踝對上有輕微魚鱗症
但毛囊角化依然繼續
依家買左啲曼秀雷敦同小林製藥針對毛囊角化既藥膏搽
我諗絲打你個case算輕微 應該好快搽得好
下個月去日本打算買埋啲有尿素既lotion返黎搽
睇過shiseido好似有
有冇巴絲有其他推介
望落似係平時毛管動咁
依家先知係魚鱗症 手腳都有 好明顯 以為係皮膚差
今朝google 咗 好撚恐怖 尤其係BB同小朋友
留名
睇完先知原來我都有
一直以為係乾燥 無埋到
天生 小學成日比人笑

絲打你已經好過我
毛囊角化
但毛囊角化依然繼續
有冇巴絲有其他推介

毛囊角化+1
我媽咪細個時都有 佢話用洗米水洗好左
天生 小學成日比人笑

絲打你已經好過我
毛囊角化
但毛囊角化依然繼續
有冇巴絲有其他推介

毛囊角化+1

手定腳黎 冇乜野 好似毛管棟咁姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞