【李家超】當年徐步高案究竟有咩秘密?

358 回覆
1122 Like 12 Dislike
水警2019嗰陣咪有個喺狗車自殺嘅,其實有幾多真係自殺定被殺嚟震懾其他警甴真係冇人知
徐sir
對比一下
徐步高

對家

如果拍戲嘅話真係一眼就睇得出邊個係正派
邊個係反派
點解英雄片咁好睇?
因為現實係惡人一路贏到開巷
唔識字嫁你? 咩叫可能 同你討論嘥9氣
走開啦
可能都拎出黎講
https://lihkg.com/thread/1373718/page/1
又夠鐘推呢個舊post
徐步高係咪就係李公公所謂嘅孤狼
以前有個撈偏巴打上黎話中槍個加菲都唔係好人

掃完佢場拎左佢d老翻碟去賣
信雲海就死喇
【新任政務司】曾偵緝徐步高案 李家超獲梁振英賞識棄英籍入閣
李家超為警察出身,在警隊任職期間,參與調查多宗轟動全城的案件,包括曾領導調查徐步高槍擊案。2006年3月,尖沙嘴行人隧道發生警員槍擊案,被稱「魔警」徐步高於案中中槍身亡,當時李家超出任刑事部主管,親自負責該案的偵緝事務,並已助理處長的身份,召開記者會公布案件真相及澄清外界揣測,強調案發時並無第四者。

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2109883/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E6%96%B0%E4%BB%BB%E6%94%BF%E5%8B%99%E5%8F%B8-%E6%9B%BE%E5%81%B5%E7%B7%9D%E5%BE%90%E6%AD%A5%E9%AB%98%E6%A1%88-%E6%9D%8E%E5%AE%B6%E8%B6%85%E7%8D%B2%E6%A2%81%E6%8C%AF%E8%8B%B1%E8%B3%9E%E8%AD%98%E6%A3%84%E8%8B%B1%E7%B1%8D%E5%85%A5%E9%96%A3
蘋果同徐sir都已經唔係度
終於有人講徐步高
如果網民肯大規模翻案
可能真相與當年一面倒話徐步高魔警相反
而李家超啲升職高官
就算坐到下屆警察政府個特首位,都永遠甩唔到個嫌疑
企得好直
真警察
而家點翻案
但係我信徐sir終有一日會沉冤得雪
徐sir希望有朝一日世人可以還你公道
Lm
行得太前
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞