【李家超】當年徐步高案究竟有咩秘密?

358 回覆
1122 Like 12 Dislike
雲海可以做到咁盡都仲生勾勾 好似話佢老豆好猛料
有幾難查?
佢咩家底?
記得睇過徐步高關連案件,話當時有地盤搵到枝磨咗編號嘅警槍,之後有套香港電影劇情又係類似,套戲係游乃強個細佬游乃海有份拍
佢老豆好似係傳統左派(唔係民賤聯果啲九流之輩,,而係真係喺同上面關係密切果種)
呢單真係唔知
但係梁成恩案個口罩上面都有徐步高既dna喎

成件事有隱情都未必代表徐步高完全係受害者
當時既官係陳碧橋, 以胸襲警案同一個官

原來....
近排有齣日劇 “櫻之塔”
講黑警為左爭權上位 偽造證據製造假案殺埋白警
係咪參照步步高案
以前港英警隊入面大撚把中共間諜,有啲升官、有啲就發財都有物業
有可能
當年係咪同期有班警隊明日之星係呢單嘢之後都冇升到/無做?結果升晒啲三尖八角共狗??
有聽過云海過呢件事之後有班人才走左,自此升左而家果班蛋散
如果係咁即係徐步高查到嘅可能唔止普通貪污/警黑勾當,好有可能係政治黑幕,所以先要大洗牌以除後患
有經驗的探員一睇傷痕就知係自隊定比人整傷
同陳妹妹案一樣,一開始一睇就知係老謀, 但查查下高層知下伙記做就下令當自殺案
出面都唔安全
打劫銀行單野好肯定比人砌佢生豬肉
lm
尖沙咀槍擊案呢單野查都未查清楚就將梁成恩案同麗城花園劫案屈埋落徐步高到,當年尖沙咀單野,班狗就咁行入去破壞咗成個現場證據,血液樣本個d全部唔要得,又有遺失證物,死因庭又唔開,仲要調查到有第四人係現場,根本徐步高就最多係疑犯,死無對證,後面有幾多陰謀李家超自己心照啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞