梁繼璋向D100辭職前跟鄭經翰透露 轉至殯葬行業工作

191 回覆
167 Like 10 Dislike
一個在電台DJ 界打滾咗幾廿年個,年近60老屎忽,如果話完全唔知RTHK向緊咩方向變化,智障都唔會信。明知形勢係點都要投誠回歸,只能講,時窮節乃現。

Matrix (I) 有個角色Cipher 就係咁,明知Matrix 只係當人類係生物電池嘅外星機器,但為咗自我感覺良好,仍然回歸母體
撚你老X啦!
你去曾志豪youtube channel睇下佢講過乜.
有匪安法, 唔畀紅匪台長炒先奇.
炒人洗撚夾埋D100咩?講都冇人信(弱智小學雞除外).

d100拍片除咗插梁繼璋 我都唔知佢証明過D乜.
以前人網梁繼璋走又係咁, 不過蕭生即刻叫停, 先全部即刻收聲.
有D真AC 真D100課金聽眾都話你地小家啦.
又斷章取義標題黨,
內文明明寫「梁繼璋只表示近期好多計劃邀請他,其中一樣是關於殯葬工作」,
即係未定.
但標題只寫梁繼璋會轉做殯葬. 講到好似佢講大話咁.
祝梁繼璋官運亨通,盡快搵夠囡囡去外國升學學費。
唔知你有冇聽上綱上線?梁生毫無疑問係醒目仔,完全唔會係菜菜子講,on居居做咗擋剎公仔(spin off 炒曾志豪震盪)。大膽假設,有人現兜兜LAM咗大大嚿錢,而唔係簽啲咩兩年免炒協議?
賤種
梁繼璋 烏啄啄 認真衰相
你9up 啦,關係唔好?好明顯你冇跟開D100
就係本身關係好,佢做d咁仆街嘢先出片嚟招呼佢
佢無講大話
離職冇講去邊都係罪? 都係第一次聽。

講到港台咁仆街, 豪仔未畀人炒之前, 佢冇走仲留响港做喎. 又唔見而家反梁果班人話豪仔助紂為虐?
豪仔响港台做就得, 何亨响港台做又得, 大把黃人响港台做又得, 梁繼璋做就唔得, 呢D係咩標準嚟!?

幕前佢地關係梗係好啦.
如果你同梁繼璋好friends, 佢走唔話你知去邊,你會唔會四處出post狙擊佢?
你一出手狙擊 就足以証明你地根本唔係friends嚟. (係兄弟嘅點會咁樣害佢)
佢唔係冇講。。。你知d唔知d...浪費時間
你要幫佢講說話冇問題,不過真係清楚哂先出嚟講
有聽開佢嘅人會小佢定幫佢,喺各大社交平台睇得好清!
其實全世界只有姓蔡同梁繼璋知道咩事,
根本冇人親耳聽過 梁繼璋講過會去邊.
姓蔡嘅琴日都出咗條片講番梁繼璋可能原本打算自己開youtube channel,
只係港台臨時搵佢地去.
而家出面橫風橫雨, 就算梁繼璋臨時改變主意亦都好平常啫. 都唔知嘈乜?

社交平台班人只不過係copy cat. (九成係D100班激進聽眾+分化五毛+鬥黃撚)
見到報章標題就鬧咗先 內文根本都冇唔睇過.
youtube主持講乜 佢地又信就跟住鬧咗先.
唔講咩事仲以為 梁繼璋殺咗人全家咁, 班人反紅又唔見咁出力!!
幾時响中資公司做或同中資公司做生意都要逐個拉出去批鬥?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞