梁繼璋向D100辭職前跟鄭經翰透露 轉至殯葬行業工作

191 回覆
167 Like 10 Dislike
港台 幾時變咗中共電台?港台台長係紅底唔等於全台人都係. 咪一竹篙打一船人.
港台 主持人只係被中共進一步禁言. 响港台工作同投共根本無關(除非為中共講好話).
聽開都知港台 政治節目早就被禁言N年, 一個主持講真話, 紅底主持就駁一句, 根本聽唔落去.

而重點係Michael,李麗蕊根本冇講過黃絲、D100壞話,更加冇為中共講過一句好話.何來出賣?
曾志豪係自己响瘋show講太多政治踩界言論先被紅底台長炒又關Michael咩事呢?
港台咁大 點只有一個管理層?邊個炒曾志豪?邊個請Michael返去都未攪清楚.
曾志豪同瘋show原作者Michael,李麗蕊有咩過節?唔知.

Michael,李麗蕊同D100管理層關係好定壞?一定唔好,一定唔係朋友關係.
係朋友就唔會等Michael一走就置頂四處出post狙擊Michael.
聽開Michael都知,佢不嬲少談政治,擅長做快活人及一個人,政治唔係人人識講,硬放佢落上綱上線本身已經係錯配. 走只係遲早.

我本來會繼續課金D100+繼續買一個人. D100就由得件事惡化落去. 攪到連一個人都下埋架.
要怪就怪姓蔡嘅所為 將小事化大.
麥潤壽仆街嚟。見錢開眼。
你話你捐一百萬俾蘋果呀笨。

你越解釋,越易露底。你不如都係潛水啦。
同行既一定唔講邊間
又食校花, 又食回頭草, 今次仲唔飽死
你on9定白痴?係人都知D100同政府打對台。

你入得D100做,就等於同政府作對。

尤其你係做緊DJ,呢啲對觀眾有影響力嘅人。一定係有角色。

如果關係唔好,以大班性格,一定唔會同佢合作。諗唔到可以關係唔好又繼續合作。

講真,你要幫梁繼璋洗底,我諗你要再諗一諗方法。

越描越黑。
佢之前係咪同梁奕倫一樣犯過錯先係港台辭職?

港台仲會無啦啦請返去做節目?
佢呢行得嗰幾間。仲要本身職位係要開名嘅。加埋唔過冷河,直接轉去做。

睇唔出點解唔同前公司直接講。
好似食完肥雞餐,之後用撰稿員身份繼續做DJ。食曬兩邊。
又講得冇錯 幫港台送殯
條仆街假人義, 遲上機 R 唔到冚家坐埋一齊, 之後大鬧機倉, 公開唱人地因航, 要人地道歉, 正一垃圾偽君子.
食屎啦啦,番去幫人踢走黃DJ

嗱小學雞 有課金就會開到呢個畫面
係D100自己友一定知
殯儀即係搵死人錢囉
冇乜
咪同港台果個一樣。
都唔可以咁講。DBC 轉左手之後佢都係做完張約就冇做。
D100 都有藍絲做節目,唔係講時事之麻。
咁佢又無吹水呀,係殯葬業呀,間公司有份送香港一程
當年佢肥雞餐走
之後轉過頭又入返港台
俾人話咁都得 俾人口實於是再走
今是有政治任務 港台擺明因政治原因炒曾志豪貴花田
港台再唔介意揾返佢 佢又願意幫呢個黑政府黑心機構做野
求仁得仁

利申: 聽咗風騷幾十年 貴花田做接線生時已經聽
以前個年代係好聽 亦都終意呢個節目
但今時今日港台因咩事炒人 變成一個點嘅機構有目共睹
梁繼章都特登走返去接呢個job 其實係幫兇 認同港台可恥炒人
唔好再講港台好黃,黃嘅都炒撚咗
係啦
一個紅匪入咗港台 返去或唔走嘅都係幫兇
而家紅匪治港 邊個留响香港 邊個交稅都係幫兇
得未!!
返港台做殯儀
死鳩緊。聽D100大部分都會buy 吳志森曾志豪。佢轉去第二度啲人都唔會特別有意見,都知道搵食艱難。
港台都俾政府玩死 做殯儀又冇講錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞