海外都可以睇到新港產片 + 港產片討論(12) (手捲煙 / 殺出個黃昏 / 濁水漂流 / 遺愛)

1001 回覆
31 Like 2 Dislike
暴龍 君如 (E 先生)(可能) 係唔係有賀歲片??

利申 睇到有拍野 但冇圖冇真相
係 之前講咗
《殺出個黃昏》烏甸尼遠東電影節映後談
監製林家棟、導演高子彬
https://youtu.be/lKx9fZ8HgUg
原來

但係一個月課仔 驚炒 不過賀歲片又好似唔多緊要咁]

btw 我果陣應該係 5點幾就見到set 場
估唔到濁水漂流入圍左大陸FIRST電影節競賽項目
估唔到+1

btw 謝君豪另外仲有套叫《雨打芭蕉》 嘅戲入圍,係講廣州家庭
黑寡婦應該橫掃票房
戲院幾乎全日夜場畀曬佢
星期三晚應該收過三百萬
我覺得坐四望五
利申MCU二五仔
我諗佢叫人睇叫到口臭
呢套唔係連mcu fans都覺得唔開胃咩
疫情之下估票房保守啲好
上氣先係
真fans點住美極都會睇
都啱
星期日(4/7) 票房
手捲煙 $33.0萬 (累積$610.3萬) 第4
濁水漂流 $5.8萬 (累積$608.2萬) 第11

手捲煙票房正式超越濁水

source: 電影 · 痴 · 看
https://www.facebook.com/106692391252716/posts/282820883639865/
斯嘉麗有叫座力喎 又餓左兩年 點會冇人睇
我對mcu冇感覺
marriage story上大銀幕就話狗衝姐
黑寡婦呢套咁重政治正確意味 我真係好得閒先睇
我反而有興趣喎 Marvel DC套套都魔法科技超能力 就連習氣黑豹都全部靠特效 已經睇到悶 但黑寡婦起碼叫做真係動作戲 有返少少吸引力
想睇動作戲 我推薦睇保鑣救殺手2
好爽好正 仲有9up聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞