海外都可以睇到新港產片 + 港產片討論(12) (手捲煙 / 殺出個黃昏 / 濁水漂流 / 遺愛)

1001 回覆
31 Like 2 Dislike
好耐未見過香港明星有呢個排場
啲阿婆好似真係妹妹見到韓星咁

Respect嘅講真

由導演劉翁執導的電影《糖街製片廠》被「意大利烏甸尼電影節」官方選中入圍,成為其中一套港產片將於歐洲、北美及亞洲多個城市作巡迴上映,讓海外觀眾認識港產片的嶄新面貌。
多謝之前有巴打介紹套死開D啦
幾好睇
第一次覺林德信幾靚仔
但雷深如好醜怪
藝人蔣祖曼出席電影《手捲煙》的造勢活動,表示因撐其導演陳健朗才答應客串老師一角,主要跟林家棟及一名南亞裔小朋友有對手戲,笑問是否沒收酬勞?她說:「就算唔畀都OK㗎!最後有封利是,咁陳健朗本身都係演員,我都鍾意睇佢做戲,佢叫得我,就梗係要支持香港電影,呢個係應該嘅!」又說今次是第2次跟林家棟合作,由對方帶領之下獲益良多。

幾時有得上
問到今次為電影投資了多少錢,君如說:「呢部係大製作!我哋申請緊香港電影發展基金,但未批。」提到鄭中基向來都撐新晉導演,上次拍《遺愛》不收一分一毫,今次又是否零片酬?君如替他回答並笑說:「佢好搞笑呀,佢話『如果係港產片又新導演,咁我唔收喇!』轉個頭佢經理人田雞就打嚟啦,咁所以而家係一口價,冇托手踭!」

鄭中基
《殺出個黃昏》*映前討論 (唔想被戲透就上一頁PLZ)
https://lih.kg/2583074

唔好騎劫左個POST 開左個 大家想就過嚟傾
終於睇咗馬撚套生前約死後
馬浚偉自肥企劃
個貓即刻彈出句如夢初醒
前排陪屋企人睇馬浚偉新寫嘅舞台劇《男人40 CEO》
老套到……
吖我冇睇呢套
今個禮拜四、五場次重有飛
咪搞
以前新浪潮果班都係鍾意外國戲
睇秋生嚟緊套舞台劇仲好喇,水浸都係黃雨識鬼表演藝術咩,仲有嗰隻唔記得台辭嘅撐警恩
哦~
你死喇
你自己搞檔新和聯勝
有人開我好高興
下下copy and paste搞幾個字先開到po
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞