海外都可以睇到新港產片 + 港產片討論(12) (手捲煙 / 殺出個黃昏 / 濁水漂流 / 遺愛)

1001 回覆
31 Like 2 Dislike
身邊啲朋友都係買wkw,一個都無開閉幕戲
兩人熱愛在床上
wkw知道修復得一般就放棄咗
反而濁水真係買唔到撞咗其他
K11果陣個system又垃圾到買唔到
覺得殺出好睇過腿 差過麥娜絲普拉斯少少
但林德信好似戲麻麻
其實你婆婆⋯
想問下七人幾時正式上影?
合拍片一向要等強國定左檔期
香港先會有期
你嘅訴求已經達到

[港產片未來] 第十五屆鮮浪潮國際短片節 - 節目討論
https://lih.kg/2583801
Hea到仆街

不過"訴求"呢兩個字
由《逆流大叔》導演陳詠燊執導,黃子華、鄧麗欣、張繼聰、林明禎、王菀之及陳湛文出演嘅愛情賀歲電影《飯戲攻心》 ,今日舉行記者會之餘,同時亦有預告率先一睇。

https://www.facebook.com/rollingstarsworkshop/posts/1864124970434955
故事大綱:

一個家,最緊要齊人開餐。深信此道的大佬(黃子華 飾)廚藝麻麻,唯有長期用心靈雞湯式金句「餵大」兩個細佬,但異父異母的二佬(張繼聰 飾)及同父異母的三弟(陳湛文 飾)其實覺得大佬有點老土。幸好大佬請來三弟的廚神級女友(王苑之 飾)為三兄弟包伙食,一家人終於有啖好食,每晚8時的飯局亦令兄弟更添和睦。但隨著二佬女友(鄧麗欣 飾) 的加入,飯桌氣氛即時變得燶味十足,皆因二佬女友竟是大佬最念念不忘的前度﹔為免以後餐餐背脊骨落,大佬唯有臨時揾個哎吔女友(林明禎 飾)一齊撐枱腳。從此,每晚6人同枱,味蕾滿足,閒話家常,卻舌尖有伏,總之嗒落就知味道...《逆流大叔》金像導演陳詠燊笑聲主理,大年初一最引人飯聚率先約定你!
個故事好大陣伏味
愛回家之八時入席續集?
幾角關係
同枱食飯
閒話家常

不過應該開心版嚟嘅
個情節仲老土過前兩年套我的情敵女婿喎
賀歲片唔好要求咁多啦

好似係
我buy逆流大叔,但今次堅伏味濃
香港都未有得上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞