放射天團五堅情!娛百狼人殺 & 叮咚五堅情討論(262) 未來 因我們而存在

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
係啦 今集獵人決定開槍時仲互動其實唔公平
唔知點解由以前騎士翻牌驗定獵人開槍
佢哋玩咁耐仲係咁場外唔改
冇得打狀態佢發揮哂d實力出黎
沁岳勁在知自己唔可以拍身份正視野
但用邏輯發言拉到6 7 幫3出坑
真係差慢出
同埋6發言真係好差
唔太get婁個邏輯佢點知最後一狼係血月 定佢意思係可能係血月 所以佢唔敢唔帶人
6真係怪到 咁都保到7 送我荳一個天然扛推位
拍民拍到咁有咩意思
6第一輪其實幾穩
好少聽見佢發言會點評到咁多人
之後牙荳一黎就推佢話佢好緊張

但第二輪真係好莫名奇妙
7狂打佢但7出坑sosad
佢似係默認最後一狼係血月
所以一定再帶 的確血月最後一狼而又冇獵人時
的確血月贏硬

當然實際可能係小狼 但未見到佢有講
沁岳盤得好清楚,邏輯聽得好舒服
最後6/7真係好難揀,6發言保7身份真係無限低
仲要投錯高機會輸
血月要刀中獵好人先贏
始終有廠錄個舉牌壓力
用手舉好易猶豫
其實都係 我個陣時都唔get點解唔悶槍辯論算 但佢咁盤都啱既
血月最後個晚都係刀錯獵,秀唔到一波
其實效果都OK, 比想像中好
少左人講抿牌乜乜乜(雖然仲係唔少人講甜甜圈)
DKLM 派翠克呢D垃圾可摸耳永久消失呀
直接幫狼玩, 發言爛到

婁冇玩咁耐係咪退步左
基本最後一ROUND, 場上分析最好, 最正氣都係沁仔,
竟然會射佢
語噥又係廢到痴線, 2號個個認好, 佢走去擸2號
岩岩睇完 荳姐表水真係一流
2號10號 兩邊極端
一個無抿牌勁左,一個廢左。
沁仔係咪一路有練習
咁少玩但仲KEEP到高水準
其他高玩反而咁耐冇玩有D跌WATT
係囉
抿牌, 睇其他人狀態, 係婁勁好多
但沁仔邏輯表水配置真係在網上狼殺盡展現
我覺得唔似有
有時間都係睇劇本 或者度自己yt channel
我覺得就係佢自己真係邏輯好同狼人殺觀念熟
今集狼隊個順序+陣容其實好爽,如果夠膽班套路好似可以㩒住好人黎打
卜心狼王,荳血月,小賴小狼
如果卜心自爆,帶5/6+夜晚刀淨返嗰個
下輪就可以小狼跳預報兩輪查驗,發隨便一個查殺,只要好人信咗
除非咁唔好彩查殺獵人,如果唔係好似已經無得輸
婁唔係一路都係「邏輯弱」咩?
最衰卜心唔跳
如果佢真係發查殺去真預5號就好睇了
我意思係狼王自爆帶人走
因為卜心後面得返篠崎,派翠克,同兩個狼隊友
所以自爆帶一個,入夜再刀一個已經100%刀到真預+揞到口
如果小狼再跳預發一張查殺,好人信=場上只係淨返兩狼+三神一民/兩神兩民
除非同一晚女巫獵魔捉到狼,如果唔係應該都好大勝算

咩單元都冇
無貨喇
線上桌遊研究社咪得囉
喺高雄錄嗰集棚外狼人殺究竟幾時先播
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞