放射天團五堅情!娛百狼人殺 & 叮咚五堅情討論(262) 未來 因我們而存在

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
仲要整花花effect俾佢 屌
到底仲要捱多幾多集屎先完
溫馨提示
尋晚同今晚個桌遊係唔同錄影日(23/3同30/3)
以前桌遊原班人馬係會錄4集,而家唔知有無改到
佢去咗做運動之後其實差唔多每個星期二都有去娛百錄影
美中不足係覺得語噥第2日聊得有D差
跟澤仔一齊推9就得,係要保9打6,衝票失敗

唔想見到妖女
其實睇埋報紙覆述返大大直播重點再加佢三個post
講到尾就係有人(應該係黃盈瑜)戇鳩鳩幫佢book台北長庚, 人地拒收, 佢就覺得世界末日點解老母公司逼我, 個醫院又唔幫我, 點解我咁兩難
但首先 佢住新北樹林走去台北長庚, 間醫院係台北市中心wo
渣車都半個鐘, 唔知我以為佢同澤仔同居tim
跟住一打返去衛福局人地咪arrange返樹林附近嘅醫院比你lo
九叔住個間酒店同醫院, 都係永和隔離區咋
你咩野原因要去問一間松山區醫院, 我可唔可以渣半個鐘車黎做PCR呀
跟住唔問清楚又衝出黎嘈左先, 又唔係一嘈就嘈個問題核心
佢真係想驗而又開宗名義話搵唔到地方驗, 可以點算, 大把人會幫佢啦
(雖然佢係咪真心想驗都相當成問題)
公眾發聲權係比佢咁樣用, 唔係比佢公審人用架嘛
搞到引戰辯論, 咁多無辜嘅人比佢鬧, 真係IQ問題
教父打5唔係黑市其實好正邏輯
唔知有冇女巫下黑市點都要用技
同埋睇到語濃噥發言bug 到直刻投佢
正常係
不過今舖比左都唔知係金水定查殺因為比女巫毒瓜咗
lm
我覺得賴妹呢句又冇乜爭議
至少俾我感覺就係啲人話唔想番工 但最後都係會俾人逼去番工果啲咁
而點解佢地會咁諗 應該係台灣同社會風氣嘅不足
覺得冇症狀等於冇事等於可以唔洗驗
但反而大大果個營造兩難局面就真係有啲不解
但我覺得 至少至少 佢地最後都肯去驗
無論係因為咩原因都好
至少咁樣算令fans又好社會大眾都好 安心啲
無徵狀=唔洗驗
一定係政府嗰邊宣傳出嚟
但睇大大小賴好明顯係唔想驗
得九澤會去驗
同埋我覺得佢哋唔想去驗
其實唔洗拎出嚟講
唔想就梗架啦佢地
但可能被逼下都book左都至少係件好事嚟嘅
係好事嚟
咁有爭議嘅野邊個想有份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞