放射天團五堅情!娛百狼人殺 & 叮咚五堅情討論(262) 未來 因我們而存在

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
冇必要呀,雙身份預基本上穩查兩晚身份,又有守墓人
8個人,畀人查兩晚好易查殺
狼第一身份死冇損傷,狼兄刀錯都冇所謂
狼兄設計排1,2都有刀,就係鼓勵小狼放第二...
終於睇完 到底最尾點解會歸1
點都係投走卜心先啦
啱啱睇完 見佢地第一次玩真係好亂 好似好多新奇嘅嘢發生咗咁
如果金寶寶要每晚睜眼 係咪代表金寶寶其實係有討論時間

至於最尾應該歸7 由結果論嚟睇好人係咪都會輸
假設7被投 下晚平安夜 場上冇毒 再下一日投1 1變有刀殺6
我知理論上係應該歸7嘅 因為假設8都係金寶寶嘅話 就有兩個金寶寶在場 咁狼唔夠刀就會輸
其實睇leo教學 應該係有金寶寶討論時間
咁每晚都要起身就合理 因為個流程係假設場上有兩個金寶寶
凱希成日突然變一個好有自信既大低玩
局勢很明朗之後今次又歸一號

小賴應該已經自己都唔知自己做緊乜

今集真係應該要有荳荳
09一個撐唔住
平時十人四神局得三個民
民矜貴三刀就殺得完
依家有一至兩個金寶寶
即係約莫一半要四刀但係一半係兩刀就搞得掂
咁啲神仲咁驚死擺哂喺第二張係做緊乜嘢
其實我諗緊尋晚小賴話2唔駛驗可以睇刀口
咁3唔係都係一樣咩?
票3, 3係好人就可能被刀?

仲有我諗唔倒小賴預言家放咗第二張應該點玩,繼續扮就變到尋日咁搞亂好人,照實講狼人又永遠唔刀佢
新手入坑 依家一星期得一集狼人殺?
所以呢個係思考盲點

冇啦 放第二已經無得玩
娛百而家冇特別pattern
但暫時大約係一星期播二集
估唔到佢會upload上 Fengze TV 仲上埋歌詞
https://youtu.be/JuFmmUT11y8
佢仲要自己改歌詞
就係因為咁佢先要特登upload
佢實在太可愛
冇分別,由投凱希開獵技能開始,狼已經贏咗...
因為鋒澤數牌已經數得到得09係唯一金寶寶...
亦都好明顯鋒澤數到...就算歸卜心出去鋒澤只要一用第二身份都會刀 09走...
反而好人因為冇一個神帶到視野出黎,所以全場都冇野可以盤...

女巫雙銀水自己+盲毒
預得一晚金水
守墓人瞓到完狼騎士

09叫全部人死都報身份變咗送視野畀狼隊
今集同上個禮拜阿九獵魔反勝個集都好好睇。會唔會加入置頂集數啊?
琴晚佢live心情幾好
果然一返家鄉連隔離都是幸福的
好似胃口都好好,聽佢講食左好多咁
食肥返幾公斤返台灣就好
佢講依句,3第一身份未死,所以佢唔會講3可以睇刀口
第一日有人死,所以1+3-8 第一身份都唔係女巫
當時已知線索下,只係可以肯定如果 2第二日死一定係好人
其他都未知

同埋好明顯佢係因為預言家未瞓醒所以先戴頭盔死都唔可以驗2
如果只講驗2,2第二日冇死,佢報金水定查殺好?
報金水,萬一真係狼,就會畀2帶風向,萬一有騎/守墓證佢係狼,自己又會變其他人眼中狼預

預放2都唔係唔得,只係佢冇諗過跳身份都冇狼刀
唯一狼仲同女巫一齊死
一係繼續演,一係扮穿衣服
就算預放1,效益都好低,因為狼牌通常都放第二身份
雙狼牌又金水,預放2感覺上合理選擇
如果唔係狼兄早死,身份開快d,神會早d起身可能唔同講法
小賴玩乜柒
冇查驗功能又係度鳩報
好心佢地dem一次先出節目
冇人知做緊乜
空刀都要講半個鐘先盤到係冇狼...
狼係贏硬但都無理由會歸一
今局佢哋玩得好差
睇到勁燥
完全唔dem就出黎錄
鳩左成粒幾鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞