放射天團五堅情!娛百狼人殺 & 叮咚五堅情討論(262) 未來 因我們而存在

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
真...冇資訊拍身份=幫狼玩
但藝人局,都係唔想死要多啲鏡頭
一死一個身份就強調自己係神

暫時睇得一次雙身份局,巫同守墓人最應該放第一身份
預可以放2,反正一開始查乜都金水
騎獵好似都係2好過1
09跳守係咪好啲
獵人開槍可以自證身份
佢跳獵係搏因為佢會開槍所以狼唔殺佢比佢帶人
不過計唔到凱希係獵
我覺得就係因為冇資訊所以先更加要拍身份喎
如果狼全部都放第二張,一開始只有狼兄睜眼,狼隊根本就冇見面,身份就係唯一一樣狼會因為要講大話而出現破綻嘅野
結果論09應該跳唔倒守,因為報唔倒正確資訊,尤其預言家報3金水搞到09自己都亂咗
都唔係嘅
守都係報白天出局個第一身份姐
我意思係提供到資訊,包括自證身份
用返星期四果局,小賴,偉晉依個情況拍身份做唔到野,仲搞亂好人視角+幫狼數輪次
結果論就係拍身份幫狼捉到09係唯一金寶寶
輪次領先,你個想法100%正確 (要另加所有人表水同邏輯正確 )
輪次落後就唔應該全拍身份 (拍死咗嘅身份都還可以 ),除非你係巫,預,守而且提供到資訊,咁就一定要跳
冇資訊就要睇場上情況

我講嘅拍晒真實身份係指
除狼同金寶寶講晒真話
凱希獵+神
小賴民+預
偉晉民+守

咁09咪會壓縮晒自己空間
佢唯一可以就係穿守墓人衣服,仲要在場人士唔好誤會佢悍跳
因為獵騎可自證身份
複製人=金寶寶
其實你講得啱
呢個板得一個金寶寶仲要冇守衛
狼全部壓第二張,票哂狼出去要6個警推
刀金寶寶只需要兩刀
好人冇視角又唔好以拍身份,真係需要全部通靈抓狼,仲要認到邊個金寶寶幫佢穿身份擋刀先贏倒
最識玩果個係金寶寶
所以呢場真係好易輸
雙身份局,好人除左捉狼,仲要保護金寶寶
所以我唔認同09咁早就話拍身份
好人死唔拍身份,仲有神提供資訊
反而狼只可以靠拍身份,三隻狼搵要排十個身份

星期四局如果唔拍身份
仲可以逐個白天投晒第一身份走到夜晚就可以靠有冇刀捉狼
唔畀佢地相認,狼資訊少反而殺唔到金寶寶
星期四果局就係你講果個情況
除咗預言家之外冇人拍過身份
好人完全冇資訊盤,連續兩個警推出好人,更加盤唔倒邊個係金寶寶
而且你話好人可以靠投走第一身份睇有冇平安夜淨係尋日果場得架咋
如果1/7先係狼兄,推走邊個都唔會有平安夜
狼贏得仲快
所以我話依個方法得果局可以用
1/7小狼好人都咁劣勢
狼兄應該好人畀人屠
2日已經四十萬仲上埋發燒
可惜已經係最後一日嘅錄影
早啲玩呢套板可能仲好過玩血月
好耐未試過咁高views
證明其實係平時d局太垃圾
仲要今次佢地9玩都咁高view
4月24買票 6月28先播
2個月先播
今集短到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞