放射天團五堅情!娛百狼人殺 & 叮咚五堅情討論(262) 未來 因我們而存在

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
其實點解佢會唔驚架呢
自己同確診者一齊出過外景
有機會喺相同地方惹到架喎
仲要keep住有咳
如果係我就勁淆底仆到去驗
佢係未驗定未出結果?
大大出咗係陰性
係喎
我都記錯左
自己科水 日日驗都得
佢話就話好擔心
真係唔知佢諗緊咩
龍女個公布方式真係落爆晉賴姊妹花面
退一百萬步講,佢地真係唔想去驗甚至覺得係weak flu嘅,我都吹佢地唔帳
但你地做藝人嘅責任,係娛樂觀眾 猶其係鐘意你嘅fans,而唔係比麻煩佢地呀嘛,何況台灣已經水深火熱,佢地d黎民百姓自己唔煩咩?
可能龍女去驗都會有人鬧架,但總之本少爺已經決定左去驗,陰性呀,吹咩,鬧lo

30歲人,有人逼你驗但無醫院幫你驗,你自己解決唔到、又唔同公眾講清楚係咩事,想幫都幫你唔到架wo
連呼呼都知道依家咁混亂,對準矛頭同1922嘈呀,而唔係嬲屋企人公司甚至唔係同觀眾「辯論」啦
阻住 ig followers時間去同你「討論」只有你決定到嘅事,好唔好意思呀?
仲要鬧人「有風險嘅話係我感染,又唔係你感染,你憑咩逼我呀」
咁咪係lo,生死悠關你條命又唔係觀眾條命,點解要同公眾講先
一係你就係你個轟轟島line grp講,唔好同五十幾萬ig fol講 lo
又嫌公眾聲音紛亂,但又咩都要同公眾講,就算d fans唔刺激佢,又幫到佢幾多次先

你地琴日講小賴podcast
一劈頭佢就問石知田點樣看待酸民,跟住我又惗起
真係得台灣藝人先會起手式問其他藝人點看待酸民呀,再唔係極端d就係大大咁直接係水面開戰
例如九叔上黑羽yt又比人問點看待酸民,連呼呼去琳妲yt琳妲都問佢點對酸民,挑都唔知點答你好
根本全世界做名人都一定有hater anti架,但似乎就得台灣藝人最鐘意拎上台面講,唉我又比酸民屌啦點點點
咁講完有咩用啫,有人嘅地方就有hater架啦,你地成日將酸民問題講係嘴唇邊,唔會解決呢件事架,
講到尾就係借用fans時間,希望動用d fans去幫自己出征,跟住更加刺激所謂「酸民」(暫且不述佢地對酸民嘅定義有幾闊同合唔合理)
戇鳩鳩

啫係呢幾日我真係深思咩明星有機會獨當一面,特別四堅今年個個都出哂事
但我惗最基本係有咩麻煩都唔想麻煩到觀眾,呢d係承擔黎
當然佢地根本無呢個「麻煩到fans」嘅概念架,佢地會覺得你都係得鳩閒先幫我架啫,之類
但久而久之比人個印象,就係小小問題都解決唔到嘅港孩

係架啦可能我寫到好似引戰比較四堅咁
但九澤呢兩年有咁嘅工作量都仲堅持得住,核心問題都係心理質素同埋自己承擔責任嘅能力lo
唉加油啦
因工作因素須檢附檢驗證明
1. 工作證明文件(例如職員證、工作簽證、公司要求檢驗通知、出
差通知書、公務護照、外交護照或相關公務函等證明文件)
2. 電子機票、購票證明或訂票紀錄等
自己出notice比自己話要檢驗先比返工
了解
寫得幾好
自己對作為一個公眾人物責任無充分認知
要覺得全世界都一定會中意佢 唔會有人鬧佢
對Fans 應該有咩義務無理解過

歸根究底都係性格同邏輯思考能力...
同埋頭先搵左原來自主7天好似已經可以返工?
原音老世好勤力架一隔離完就逼不及待返工自己唔食仲有幾個staff要食飯呀
自主健康管理期間 可以上班嗎?
如無任何症狀,自主健康管理者可正常生活,包括上班上課,外出時需嚴格遵守全程配戴醫用口罩;但如在醫療院所、長照機構等高感染風險場所服務,自主健康管理期間應暫停出勤。
自主無記錯叫你唔好去群聚 戴口罩 Check 下體溫
其實好hea
我諗驗唔會有人鬧 其實一驗或者佢唔講出嚟成件事已經收皮
大大 小賴 :信政府唔驚
呼呼ig :政府都on9
今次撐呼姨
酸民台灣的確係有
但係佢地完全理解錯酸民定義
同你唔同意見就話係酸民 打橫嚟講

如果去做八點檔大反派嘅角色 可能要每日都開直播
09師父有新衫出啦
終於有紫色款啦 要食少幾餐買新衫
龍女真係返新加坡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞