做左三年領隊 你問我答

165 回覆
10 Like 8 Dislike
而家係澳洲做導遊 之前係香港做左旅遊業十年左右 領隊都做過

巴打係點過去澳洲發展?
457擔保?
零假期咁咪無晒私人時間
1. off topic 一下,如果係導遊 既話,人工有幾多?
2 . 會唔會一人身兼兩職做埋導遊個位?
3 . 易唔易quest 假或者同人調假?
4. 岩岩入職無經驗係咪要係分行做打雜先? 要做幾耐到?

1.導遊人工接近0,係看客有冇買野
2.長缐領隊 ,日本 要做埋導遊
3.永x 美記接近0假期 冇可能有假 新x 康x就好易
4.係 看你咩公司 康x三個月 新x一個月 永X11-2兩星期

1. 無假期 咁點同香港朋友出黎社交
2. 份工其實惡唔惡做 hea唔hea?
3. 入職做打雜通常做d咩?
4. 會唔會好多人入行,競爭好大?

如果28歲先想係呢行發展會唔會太遲?
而家係澳洲做導遊 之前係香港做左旅遊業十年左右 領隊都做過

巴打係點過去澳洲發展?
457擔保?

而家係,開頭我都識呢邊d人脈,加上要拓展業務咪黎左澳洲,加上老婆中意澳洲生活多d

咁真係可遇不可求 咁就移到民,羨慕
吹大左喎老友 你做左三年 點可能有3皮幾4皮
旺季都無可能啦 最多咪兩雞幾 周圍都無生意
做領隊係咪要識吹水
平時唔講野多入行係咪死得
洗唔洗識外語?例如日文
如果無團帶係咪係旅行社做住book機票酒店個啲?
如果in個時係旅遊顧問 但有領導牌 係咪都可以帶團?
我八月去上堂考領隊證
9月打算去見工
零經驗 報永安定康泰?
同埋一入行人工大約幾多

康x已家冇團 仲入去
最好永安 美記 新華
要看淡旺季 ,同分行表現 醒既平均15000
成日做錯野咪10000到
一開始係得10000-15000

但真係零經驗
asso grad會唔會比人睇低

我高六畢業 20入行 已家23已經平均20000-25000一個月

絲打係永安?

似紅字巴打
仲要skip問題
通常咪有啲自費活動嘅,團友去唔去到你地份佣有冇關係?
同埋宜家仲有冇話帶團去啲舖頭消費有佣收

上次跟團個領隊propose左幾個自費活動都冇人show佢
跟住佢全日都燥燥地底
吹大左喎老友 你做左三年 點可能有3皮幾4皮
旺季都無可能啦 最多咪兩雞幾 周圍都無生意

仲要東南亞
領乜鳩

隊囉柒頭

問緊領咩隊 足球籃球
衝出黎柒

我八月去上堂考領隊證
9月打算去見工
零經驗 報永安定康泰?
同埋一入行人工大約幾多

康x已家冇團 仲入去
最好永安 美記 新華
要看淡旺季 ,同分行表現 醒既平均15000
成日做錯野咪10000到
一開始係得10000-15000

但真係零經驗
asso grad會唔會比人睇低

我高六畢業 20入行 已家23已經平均20000-25000一個月

絲打係永安?

似紅字巴打
仲要skip問題

唔好問我邊間 自身問題唔答
無牌入去通常做啲咩嫁

打雜
領乜鳩

隊囉柒頭

問緊領咩隊 足球籃球
衝出黎柒

有人問咁多次同單身團友都唔答 細佬胞唔胞囉咁
以為球隊嗰d,我出番去先

Same
入左職幾耐可以帶團?
係咪都係帶大陸香港
1. off topic 一下,如果係導遊 既話,人工有幾多?
2 . 會唔會一人身兼兩職做埋導遊個位?
3 . 易唔易quest 假或者同人調假?
4. 岩岩入職無經驗係咪要係分行做打雜先? 要做幾耐到?

1.導遊人工接近0,係看客有冇買野
2.長缐領隊 ,日本 要做埋導遊
3.永x 美記接近0假期 冇可能有假 新x 康x就好易
4.係 看你咩公司 康x三個月 新x一個月 永X11-2兩星期

1. 無假期 咁點同香港朋友出黎社交
2. 份工其實惡唔惡做 hea唔hea?
3. 入職做打雜通常做d咩?
4. 會唔會好多人入行,競爭好大?

如果28歲先想係呢行發展會唔會太遲?

巴打方唔方便答?
有人問咁多次同單身團友都唔答 細佬胞唔胞囉咁

唔答代表乜, 大家心中有數
呢個世代, 單身年青人仲參加旅行團, 大家都知佢嘅目的係乜

等極都唔答
k字頭間高級野好唔好人工點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞