做左三年領隊 你問我答

165 回覆
10 Like 8 Dislike
有冇試過同Tour Guide罵架
Full Time新入職係咪一定頭一兩個月冇團帶要食老底

點睇縱橫遊呢間野,好唔好做 同永安康泰個啲比

多數係 除左美記 永x 新x
冇團出既旅行社 其實康x已加沒落左

一定有 人夾人
有冇遇過靈異事件?

一定有

可唔可以講?
邊隊波??

一定有 人夾人

為行程而嘈?咁咪幾日都面阻阻 你有冇打返比公司要求換個Tour Guide
講下爆過最大獲既野係咩

之前TIC上堂,Miss話有一次領隊同導遊一齊睇錯起飛時間,最後
有冇遇過靈異事件?

一定有

可唔可以講?

唔好掛 我已家自己一個訓酒店
有冇遇過靈異事件?

一定有

可唔可以講?

唔洗同Tour Guide一間房?

一定有 人夾人

為行程而嘈?咁咪幾日都面阻阻 你有冇打返比公司要求換個Tour Guide

嘜都有...行程 d客質素 酒店果d
咁又冇 咪各自各做野
有冇遇過靈異事件?

一定有

可唔可以講?

唔洗同Tour Guide一間房?

看情況 今日我自己訓
講下爆過最大獲既野係咩

之前TIC上堂,Miss話有一次領隊同導遊一齊睇錯起飛時間,最後

我冇爆過
有冇遇過靈異事件?

一定有

可唔可以講?

你而家喺邊?
假期一個月大概有幾多,

我最多試過30000幾接近40000一個月
有冇遇過靈異事件?

一定有

可唔可以講?

你而家喺邊?

沙巴
我八月去上堂考領隊證
9月打算去見工
零經驗 報永安定康泰?
同埋一入行人工大約幾多

康x已家冇團 仲入去
最好永安 美記 新華
要看淡旺季 ,同分行表現 醒既平均15000
成日做錯野咪10000到
一開始係得10000-15000

但真係零經驗
asso grad會唔會比人睇低

我高六畢業 20入行 已家23已經平均20000-25000一個月

23搵25000唔少喎 夜晚可唔可以同客出去食宵夜? 可唔可以講下係點同公司分佣?年尾有無花紅?
假期一個月大概有幾多,

我最多試過30000幾接近40000一個月

有幾多假

1-2日 旺季 淡季就5-6日
有冇遇過靈異事件?

一定有

可唔可以講?

你而家喺邊?

沙巴

岩岩考完牌 22歲 讀緊degree
想做freelance 係咪無乜可能?
我八月去上堂考領隊證
9月打算去見工
零經驗 報永安定康泰?
同埋一入行人工大約幾多

康x已家冇團 仲入去
最好永安 美記 新華
要看淡旺季 ,同分行表現 醒既平均15000
成日做錯野咪10000到
一開始係得10000-15000

但真係零經驗
asso grad會唔會比人睇低

我高六畢業 20入行 已家23已經平均20000-25000一個月

23搵25000唔少喎 夜晚可唔可以同客出去食宵夜? 可唔可以講下係點同公司分佣?年尾有無花紅?

我日日同其他領隊食宵夜 冇就看下有冇差唔多年紀團友出去玩 冇花紅
而家東南亞老感扣埋爽蝦有幾錢一隻?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞