做左三年領隊 你問我答

165 回覆
10 Like 8 Dislike
歡迎發問
領乜鳩
領乜鳩

領乜鳩

????
領乜鳩

隊囉柒頭
有牌,in過康泰無俾團我帶
仲有咩方法可以入行做freelance?
領隊要做d乜?
通常一個地方狂去? 幾耐會轉?
領乜鳩

隊囉柒頭

問緊領咩隊 足球籃球
衝出黎柒
旅行社領隊?
1.拉返勻旺季同淡季月薪有無兩萬?
2.做呢行點向上流動,靠學日語/外語做長線領隊?定進修上管理層?
3.平均十年先做到長線領隊?
4.呢行搵得最多錢既人係做咩團/咩職位?
5.自由行流行左影響大唔大?
利申:問題比較多因為諗過入行
有牌,in過康泰無俾團我帶
仲有咩方法可以入行做freelance?

唔好做康泰 要至少坐三個月分行先派團
如果freelance 要識人/半年經驗己上
領隊要做d乜?

唔會 一個月至少去兩至三個地方
旅行社領隊?
2.做呢行點向上流動,靠學日語/外語做長線領隊?定進修上管理層?

1.有 不過哩行好看表現同人事
2.靠經驗,學歷其次(英文溝通到就ok)
3.醒既5-7年都ok
4.長線領隊 十幾萬不是問題
5.不大 ,仲有好多老人家報
領隊要做d乜?

領隊其實只係負責照顧團友 冇特別事發生咪輕鬆
旅行社領隊?

1.有 不過哩行好看表現同人事
2.靠經驗,學歷其次(英文溝通到就ok)
3.醒既5-7年都ok
4.長線領隊 十幾萬不是問題
5.不大 ,仲有好多老人家報

係 旅行社領隊
係咪入左公司先考牌?
係咪入左公司先考牌?

看你做邊間 大部分要有牌先請 特別永安 競爭大
康泰就可以入左公司先考
1. 20歲In領隊多數請唔請
2. 邊間旅行社比較好 ( for新人)
3. 底薪大約幾多
4. 冇經驗 係咪做細鋪會好啲
以為球隊嗰d,我出番去先
做得耐,會唔會連去旅行都失去興趣?
去邊多
1. 20歲In領隊多數請唔請
2. 邊間旅行社比較好 ( for新人)
3. 底薪大約幾多
4. 冇經驗 係咪做細鋪會好啲

1.要看咩分行 但好多分行都請
2.新人只可以擇永安/新華 其他唔會請你
3.1800-2500
4.大鋪 學既野多d
做得耐,會唔會連去旅行都失去興趣?

唔會 但會對某部份國家冇興趣 ,帶團同去旅行係兩回事
有冇係泰國叫g?
去邊多

沙巴 台灣 東南亞地區 太多 中國長線:西安果d
有冇係泰國叫g?

導遊會帶領隊去 但我自己對哩樣野冇興趣 所以冇去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞