做左三年領隊 你問我答

165 回覆
10 Like 8 Dislike
有牌,in過康泰無俾團我帶
仲有咩方法可以入行做freelance?

一樣,三個人一齊IN左成粒幾鐘收左檔
見習長線領隊同見習領隊個分別就係有degree就快啲上長線,冇就慢啲?
見習日本導遊唔識日文係咪諗都唔使諗
旅行社領隊?
1.拉返勻旺季同淡季月薪有無兩萬?
2.做呢行點向上流動,靠學日語/外語做長線領隊?定進修上管理層?
3.平均十年先做到長線領隊?
4.呢行搵得最多錢既人係做咩團/咩職位?
5.自由行流行左影響大唔大?
利申:問題比較多因為諗過入行

1.有 不過哩行好看表現同人事
2.靠經驗,學歷其次(英文溝通到就ok)
3.醒既5-7年都ok
4.長線領隊 十幾萬不是問題
5.不大 ,仲有好多老人家報

十幾萬?而家有d旅行社請大學生,一入職就話做長線領隊;但人工開萬幾蚊,佢地收佣方式同紅褲仔升上去既唔同?如果唔係未個個一入去都搵幾皮野
見習長線領隊同見習領隊個分別就係有degree就快啲上長線,冇就慢啲?

其實見習長缐係得永x先有 ,只限degree
其他旅行社就靠經驗,表現升上去
一切看表現 你有degree但唔識危機處理 你永遠都係見習長線 ps見習長線係冇得帶長缐既
見習日本導遊唔識日文係咪諗都唔使諗

唔洗諗
講個最恐怖既酒店經歷黎聽下,巴打
絲打先岩
講個最恐怖既酒店經歷黎聽下,巴打

同客夾房,比佢係酒店嘈到訓唔到教
遇過最麻煩既團友係點?
如果有團友單丁,你要同佢一間房?
流失率算唔算高?
會唔會返到香港冇耐又要再帶團?
有冇遇過靈異事件?
Walato...
有牌諗過入行
想問下仲多唔多人入行?
頭一兩年人工大約幾多?
無degree會唔會好輸蝕?
我八月去上堂考領隊證
9月打算去見工
零經驗 報永安定康泰?
同埋一入行人工大約幾多

康x已家冇團 仲入去
最好永安 美記 新華
要看淡旺季 ,同分行表現 醒既平均15000
成日做錯野咪10000到
一開始係得10000-15000
遇過最麻煩既團友係點?
如果有團友單丁,你要同佢一間房?

香港人咪都投訴 比人問候伯母 要夾房
流失率算唔算高?
會唔會返到香港冇耐又要再帶團?

唔高 ,試過27番 29出團 但咁樣搵好多 至少20000
有冇遇過靈異事件?

一定有
有牌諗過入行
想問下仲多唔多人入行?
頭一兩年人工大約幾多?
無degree會唔會好輸蝕?

好多人入行 特別年輕人
唔會
醒既一定有20000以上,廢青 毒男另計
都係看表現
我八月去上堂考領隊證
9月打算去見工
零經驗 報永安定康泰?
同埋一入行人工大約幾多

康x已家冇團 仲入去
最好永安 美記 新華
要看淡旺季 ,同分行表現 醒既平均15000
成日做錯野咪10000到
一開始係得10000-15000

但真係零經驗
asso grad會唔會比人睇低

我高六畢業 20入行 已家23已經平均20000-25000一個月
Full Time新入職係咪一定頭一兩個月冇團帶要食老底

點睇縱橫遊呢間野,好唔好做 同永安康泰個啲比
邊個第一時間諗到運動領隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞