做左三年領隊 你問我答

165 回覆
10 Like 8 Dislike
有冇遇過靈異事件?

一定有

可唔可以講?

唔好掛 我已家自己一個訓酒店

你而家喺邊?

沙巴

岩岩考完牌 22歲 讀緊degree
想做freelance 係咪無乜可能?

係 你做半年-1年全職先

一定有

可唔可以講?

你而家喺邊?

沙巴

仲諗住考個牌 sem break 或者新年當part time返
識人既話有無可能?

可唔可以講?

你而家喺邊?

沙巴

仲諗住考個牌 sem break 或者新年當part time返
識人既話有無可能?

唔得

你而家喺邊?

沙巴

識人既話有無可能?

唔得

做呢行 做得耐有無得入back office 升啲更高既位?
例如計劃行程
有無術語或者行規

你而家喺邊?

沙巴

識人既話有無可能?

唔得

做呢行 做得耐有無得入back office 升啲更高既位?
例如計劃行程

有 大把方向發展
除左帶團外
係咪團中既行程、交通都係領隊負責設計?

唔係 行程一早定唒 主要係靠導遊

沙巴

識人既話有無可能?

唔得

例如計劃行程

有 大把方向發展

覺得呢行咩性格最適合?
同有無咩技能令你升得快啲 例如外語等等
仲以為係球隊領隊
我出返去先

識人既話有無可能?

唔得

例如計劃行程

有 大把方向發展

覺得呢行咩性格最適合?
同有無咩技能令你升得快啲 例如外語等等

健談 社交能力高
危機感 拉關係 英文
1. off topic 一下,如果係導遊 既話,人工有幾多?
2 . 會唔會一人身兼兩職做埋導遊個位?
3 . 易唔易quest 假或者同人調假?
4. 岩岩入職無經驗係咪要係分行做打雜先? 要做幾耐到?
點睇雲加
1. off topic 一下,如果係導遊 既話,人工有幾多?
2 . 會唔會一人身兼兩職做埋導遊個位?
3 . 易唔易quest 假或者同人調假?
4. 岩岩入職無經驗係咪要係分行做打雜先? 要做幾耐到?

1.導遊人工接近0,係看客有冇買野
2.長缐領隊 ,日本 要做埋導遊
3.永x 美記接近0假期 冇可能有假 新x 康x就好易
4.係 看你咩公司 康x三個月 新x一個月 永X11-2兩星期
點睇雲加

阿仙奴永雲加 連第4都冇埋 下年歐霸見
祝樓豬團團爆數夾大夾信無er mic die劇

師兄?

師兄?

Walatu界小薯仔
無咩跟過團,問多d低能野
領隊主要做咩?
導遊同領隊分別係咩?
呢行入面主要幾間旅行社有無咩特色同分別?
邊間最好生意?
D一日團係咪無乜錢搵到?
導遊收入要睇客買幾多野,係d舖俾俑?
成日係外地會唔會洗費多左 ?
無牌入去通常做啲咩嫁
上星期有同事介紹我去做領隊
叫我去tic上完堂去佢間公司到做
靜係做星期六日 帶下香港小學雞團或者大陸兩日團
細行係咪人工無咁高但真係容納到我呢d有正職既人 唔係既話就唔去上堂啦

但同個同事都幾熟 應該唔會水鳩我掛
以為運動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞