全新 CLA250 定 G20 330i

205 回覆
4 Like 59 Dislike
cla就要35, 靚仔 二手價硬
g20 320i 就得, fun car 渣果個好爽
但比我揀 就一定揀s3 sedan

利申 前寶馬 現時audi 打手
s3個避震硬定係cla35
D爛鳩路就係考起條避震
棍jazz真係好揸過cla
兩架都無試過 太新 sor
現時a4 b9 所以比我揀一定係audi
S3 跟車有電子避震 好過CLA冇得較
Overall CLA硬啲
笑330 remap嗰啲有無了解下B48呢副偈?17年到而家都係俾人讚副偈製程工藝好,潛力都相當唔錯

G20 330副B48D喺冷卻系統方面大幅強化
330i B48D 是但一個stage1罐頭map 310ps 470nm
318i/320i B48C 250ps 400nm

仲停留喺remap好易壞既錯誤思想?普通用家map左最大既感覺係頭段反應爽左,市區代步慳油左。stage1既概念原意其實都係想全原裝下,由引擎既5至6成功力發揮到7至8成,負荷根本唔高

有幾多個真係會stage1 map完然後日日keep住6000轉轉波拖波揸?去皮既直接stage2搞冷卻同直通喉啦

利申: G20 330車主
Brian你唔係揸開林寶嘅咩
食得魚翅多想話貼地少少
有人笑330咩
要貼地應該揸返林寶
見有人話318 320 330 remap會壞,無保,不智之類
咁就睇下map到咩程度同埋點改嘅姐
G20 330 is the best
2000cc 爆stage 當自己揸DTM
B48 當P48 咁揸
係笑緊320i揸住副太監版引擎remap上280匹
B48C唔改hardware上280好鬼危
i30N
我之前喺連登講識改車喺香港一定係330i remap +改LSD好玩仲畀班粉皮屌到我懷疑人生

好彩而家發現唔只我咁諗
泡菜車狗都唔屌
Update翻
最後決定買CLA35
3系成架舊5系咁大架,無玩味
香港賣嘅應該係 Alphard / LM
香港係落後之都
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞