全新 CLA250 定 G20 330i

205 回覆
4 Like 59 Dislike
話CLA好揸嘅人係咪揸開jazz
問咗好似話年尾先有貨翻
希望唔好到時淨係返C200咁戇鳩
硬件一樣?
你嚟搞笑?
應該會有C300嘅,但做優惠就冇份咁解
台灣頭水係C300
330 同cla 250比
一定係330啦邊使諗
識人買部316i remap完話同330一樣
總有啲人懶醒
其實好羨慕台灣
台灣啲車款選擇多過香港好多
啲option又多啲,有冇香港政府嗰啲又唔俾你上網咁on9
冇計
人地個市場大過香港
我會等下年既4系GC

應該冇問題掛?
個鼻
喂你呢兩架邊有得比 330啦
大佬,我老豆老母住淺水灣唔行山路點返去食飯
想學野

其實副計裏面會有啲咩強化左?
因為就咁睇個扭力匹數又唔係多好多
連engine piston part number都係一樣
係compression ratio唔同
11:1 vs 10.2:1

我純粹係覺得唔係寶馬想蝕比啲客
係佢330i想cut cost
屌咁我真係睇到catalog啲part no.係一樣
洗唔洗講到起晒鋼
咁依家比我學下野等你講下有咩唔同囉
330i 話過唔到排氣 唔再入
你而家買嘅都係2020年清舊貨

所以本來應該冇腦揀寶馬後驅
不過你放a仔出嚟又揀唔落手

建議等新c仔出先換車
如果一定要後轆bmw 平就430i 有米啲就直上m340i
否則玩寶馬m235i已經好力好聲 一條友夠爽 四個人都夠曬坐

記得最新個一代B48 , 全線升左級

你話有COMPRESSION RATIO 分別係咪早期個批B48? 記得早期B48 低馬力版COMPRESSION RATIO 比較高... TUNE 大馬力好易爛 PISTON.

但最新個部B48, 318i , ENGINE INTERNAL PARTS NUMBER 全線一致...

但馬力可以TUNE到幾多, 就睇實驗。。。
有料既車房, TUNE 爆一部318i, 就知318i 最多頂到幾多匹...
開頭又話跑 之後又話行
FEEL 唔到有咩分別... 可唔可以分享下?
G20 冇 316i
不過G20 318i stage 1 真係做到250hp左右 同330出廠接近

所以318i 啱曬香港人口味 又平又係新車又可以自欺欺人話同高級少少嘅車一樣
B58 compression ratio 都去到11:1.

新B48 engine internal 靚左. 因為上一隻B38 實在爛太多PISTON.

但極限去到邊. 要搵間落TRACK 既車房TUNE 一季, 一部318 先知極限.
咪膠啦,副偈model no. 一樣,你就真係當用料一樣
人地廠一定冇你地咁醒啦,買平版落地retrofit/ remap 貴版
事實只有極少量一批貨可以俾你320 map上去,但其實你要問,當中都一定有分別,你當寶馬on9 會蝕俾你?
識人買部316i remap完話同330一樣
總有啲人懶醒
G20 冇 316i
不過G20 318i stage 1 真係做到250hp左右 同330出廠接近

所以318i 啱曬香港人口味 又平又係新車又可以自欺欺人話同高級少少嘅車一樣
B58 compression ratio 都去到11:1.

新B48 engine internal 靚左. 因為上一隻B48 實在爛太多PISTON.

但極限去到邊. 要搵間落TRACK 既車房TUNE 一季, 一部318 先知極限.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞