全新 CLA250 定 G20 330i

205 回覆
4 Like 59 Dislike
可以當係寶馬皮嘅MIni
不過都應該唔差
對手係CLA35
CLA外型夠贏啦
你用comfort mode揸到好極端情況會介入
但轉sport mode咪變50/50
宜家好多電子四驅都係咁
睇完大家嘅建議我而家可能係揀M235i同埋CLA35
兩邊都吾同曬
M235i vs CLA35 vs S3 sedan
我三部都試過,最後揀咗S3
開頭好抗拒 睇耐咗睇順眼咗其實都差
買c class舊款有咩問題?

利申:外觀嚟講鍾意w205多過w206
1. 二手價問題
買舊款新車,一出新款就即時較大幅度貶值

2. 科技應用
W205 已經係七年前產物,就算 FL 都只係部份改進,W206 正常係車架鋼性等範疇都會顯著進步

如果要買
不如等 W206 到左後仁孚做特價果陣買

Much better.
買45 點解唔買63
買得63差個少少唔加個S?
橫掂都唔平 點解唔一步到位 AMG GT
都AMG啦 差個幾成 咁就不如GTR啦
過咗火,AMG GT R車唔到人

應該停喺GT 4door coupe 63S
師兄可唔可以講下簡s3原因
不過最新果代真係好正
M235i 個外貌最唔掂,內籠無咩新意,我本身揸開寶馬所以會覺得有啲悶。不過感覺佢做工係最扎實。

CLA35 外表靚仔,內籠係三部入面最靚(尤其是個軚盤),條喉聲最響。不過佢價錢最貴,如果想加多幾樣option 已經貴過架S3差唔多十萬(e.g. adaptive dampers, sound system, 19 in wheels etc which are standard in S3)

S3 我自己覺得個外形最靚,內籠又正又多啲新鮮感,ride quality 最好 (主要因為有 adaptive suspension), 配備多性價比最高,有5年保養。
同你感覺差唔多
嗰陣我去試車直頭冇去過睇M235

另外CLA35坐落俾我感覺侷促過S3 同埋 S3 comfort mode 舒服啲 所以S3係最 all round
m235i 個款跟F20出,差唔多成十年,outdate都好正常
唔考慮g20 320i?
F44 2GC 喎
咁你岩,好撚醜樣
個鼻成個智障咁
S3同級最平
但係二手價Benz>bmw>Audi
當然唔志在二手價既就唔洗理
真係性價比好高
差唔多性能benz貴好多

而且s3外表都殺食
梗係 330
傻嘅都識揀
Audi 二手價肯定最差。不過我諗住揸5年,到時個2手價最多咪差幾萬蚊。個幾萬蚊喺你出新車嘅時候已經平咗比你。
你係連登開cla po問黎都曬氣
cla 係連登討論會講到屎都唔值(但勁多人陰地買)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞