全新 CLA250 定 G20 330i

205 回覆
4 Like 59 Dislike
之前睇FB G20 group過好似話2020年7月打後嘅B48暫時remap唔到聽講係唔想咁快俾Bosch block咗個ECU,所以可能要等多一排先remap到
冇錯 就算好早期嘅G20都要喺 engine bay 插落腦
冇得就咁 through OBD tune
下..330i唔再翻貨咁大獲
有睇過m235i, 但係感覺上好似始終3系先係正統寶馬
聽人講其實最大分別就係冇咗推背感同高速入彎會推頭
樓豬睇你個樣都係疊水果D
反正都係出 出部M3爽下啦
我冇乜寶馬情意結
因為根本好模糊 聽過有啲人話turbo已經唔係正宗
我覺得推背感冇乜關係
fk8夠頭轆車 但一樣好推背
咁map法,雖然今代B偈係勁,但耐用度一定打過3折,仲要勁唔平衡
不過好多傻仔以為自己勁過M工程師,改到又快又勁又耐用,仲要平人一半,買318i 佢最醒
係,先唔講感覺,感覺好難量化,話唔定你鐘意前驅既感覺
但極限就一定後驅高
前驅車你有冇見過over 60萬?
後驅車莫講話600萬,連6000萬限量hyper car都大把,有錢都買唔到
六十萬以下... 真係買FK8 好過?
到時一定C200/ C300都有,放心
你諗得330i/ C300 即係都想over 250匹,呢個匹數你想好渣真係要330i
如果你打算落一級below 190匹,我反而建議C200 > 320i,1.5你慳左牌費,又有48v多樣野玩 (多樣野壞)
未改款前,328i 可以放CLA250星
幾個reply已經由330i上到去m3
我建議樓主一步到位,趁n/a偈仲未死晒,去到盡812 superfast
330i 都過唔多排放? 咁搞笑
2019 320i 同330i 一樣 B48D 引擎
跟住打後320i 都係B48C 同318i 一樣
2020 7月車打後係remap 唔到 份ecu block 左
房跑 跳 超跑
老婆你做多左喇
有咩避震推介?
啲人講車就最勁 聰明過德國車廠
乜乜改一改就乜乜啦
G20要分年份
B48偈有分兩款
方便起見, 我會叫佢做318i版同330i版
生死氣同活塞設計有分別
2019上半年之前造嘅320i 部份用318i版, 部份用330i版
(不過香港好似多數都係330i版, 唔肯定)
2019年尾因應318i正式推出, 320i全線改用318i版

如果係用318i版嘅, 你夾硬tune上去, 冧偈唔好喊
冇得比喎
唔睇個鼻 其實後面兩張幾型
連登永遠講318 就變330 講講下又變m3
每次攞車應該都要合埋眼
睇慣咗就冇嘢
cla 250 同 330i 比
一定330i
就算你問我cla 250 同320i 揀,我都會揀320i
一黎後座空間,二黎後驅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞