全新 CLA250 定 G20 330i

205 回覆
4 Like 59 Dislike
就黎甩P,諗住換架新車
呢兩架唔知揀咩好大家比下意見

八成時間一至兩個人坐,其餘時間四個人坐
本身揸開舊bmw,得閒會跑下山路,驚如果換頭轆車會推頭推得好勁但又想試吓揸Benz

利申:我知道我唔應該3系同埋A仔比較,但係C class就嚟出新款,我唔想而家先黎買舊款
加多小小上35
甩P梗係audi A6 啦
唔洗理連登仔笑你mk倫敦金乜乜柒柒 一定係cla
cla其實幾好渣 試過一次
但係後面dogsit黎

330i未試過
唔駛揀 一定係330
Cla都好揸
你揸下3系先再講喇
Cla前驅仲要得嗰200匹
人唔笑狗都吠
買得起45就唔同講法
寶馬不了一定揀cla
一定喺330i
中尾段唔會腳軟
G20 320同330其實所有硬件都一樣
係電腦tuning有分別

所以買架320再remap慳返唔少
🚮
🚮
🚮
聽聞頭一批的確硬件一樣
不過近來一批已經有分別
講多少少okay?
就黎甩P,諗住換架新車
呢兩架唔知揀咩好大家比下意見

八成時間一至兩個人坐,其餘時間四個人坐
本身揸開舊bmw,得閒會跑下山路,驚如果換頭轆車會推頭推得好勁但又想試吓揸Benz

利申:我知道我唔應該3系同埋A仔比較,但係C class就嚟出新款,我唔想而家先黎買舊款

P牌山路車神
CLA35啦
要車人一定G20啦,今代後面無敵,係條避震太硬,要換
CLA都大架左,好過上代,但都係衰
結論: 前驅 vs 後驅 你睇下自己鐘意邊樣
咪膠啦,副偈model no. 一樣,你就真係當用料一樣
人地廠一定冇你地咁醒啦,買平版落地retrofit/ remap 貴版
事實只有極少量一批貨可以俾你320 map上去,但其實你要問,當中都一定有分別,你當寶馬on9 會蝕俾你?
睇埋C仔轉款先,冇人叫你買現貨
呢個係 2020 年 8 月 post
https://www.facebook.com/115566556905795/posts/136149248180859/

今年1月有 B48C 偈 同 B48D 偈分別
https://www.facebook.com/115566556905795/posts/228126775649772/

純八卦發現,我唔係寶馬 owner 亦無幫襯過呢間車房
唔搞咁多嘢啦
啲人講過話其實remap完會好易壞同埋分分鐘原廠冇保養
我冇揸過前驅... 其實分別係咪真係好大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞