(日服/國際服) POS2NGS 每日都可以體驗時間靜止既世界 (2)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
FI我都有把3星攻5雙頭龍
我嗰把已經係preset 8%爆擊
3星個能力跟攻擊力加爆擊率
根本推唔到2000攻
先得900幾 我當佢可能加得5-7%
4星避到有18%, 但30秒要避一次會玩到高血壓
有冇日本server SHIP2既想一齊交流交流
開左個Group Chat方便唔同公會既人一齊聯絡
想入既話用Player ID加我好友 : Cavatina
以前pso2先會多用避

而家ngs 武器動作實用咁多,都淨係用武器動作黎擋
所以我玩完都覺得紅杖潛在實戰用好能廢,但係Resurgir系列贏在咩武都有得合
preset能力呢啲就有緣先

卡片動作回pp個效益實際上高唔高,今集卡片冇咩深入研究
我平時都係用長杖動作擋攻擊吸PP,擋一下回30
Fi/Ra 合saber/launcher 有無得諗?
幾鍾意依兩樣武器但唔知可唔可行
輕鬆玩既話完全冇所謂
隻game難度冇預你一定要用MW先過到
近戰斬斬下換炮射都幾過癮

認真玩既話就有d矛盾
你要用邊樣武器做主攻
saber要你十成時間 無論隻王上天落地你都要癡住隻王黎打 咁先可以最大化到龍捲風既收益
launcher亦都係圍繞住30秒一次既PP炸彈黎打傷害

如果你想saber打單體 launcher打範圍既話
我會推薦你用fi/gu拎AR用追尾彈 範圍更強(唔需要MW)
想強化單體就fi/fo主動技回pp

另外 全部近戰武器(包括dagger同TMG)我都建議MW用wirelance
接敵/對空能力太強 武器動作唔需要sub HU都用得到
佢招動作有距離有傷害有對空角度
近戰MW首選
Steam好似轉區課金平好多?
長杖action要停術能嚟用
導具就自動幫你普攻

不過我都未見過黑色長杖
Fo已經唔多人玩,見親都係得242
有點3張卡個招就有感回到PP
卡片同長杖今集性能好互補, 卡片玩展開清小怪, 長杖玩反擊
除非你有心水武要合, 例如唔怕背叛FO都可以合大劍清小怪
唔綁副職嚟講可以合卡片清怪, 回PP
唔係咁夾, 除左慳D加工費外諗唔到點應用
常見合武例
近戰武+自在槍:追怪用, 副唔副HU都得, 副HU自在槍功能再多D
近戰武+步槍:回PP用, 唔副RA, 副RA不如主RA打WB
任何武+卡片:回PP用, 副FO或TE, 最好用FO有更多回PP技
仲有GU合任何武=托柒
GU世一
GU打到第一個100chain個時FO已經打死咗隻王
ギガンティクスからは、新しい武器・防具・特殊能力など、プレイヤーがさらに成長するためのさまざまなアイテムが入手できます。

升到一半先黎出新裝
終於有新野玩下
卡片回pp係靠招武器動作?
係, 放出嚟會射18下, 冇點技每射1下回2PP, 有點技射3下回3*1PP
依家諗緊 用rafi玩近戰好似勁過主fi

fi 30秒120%傷害(cd180) + 倒地 115%
rafi 步槍合拼雙小 keep住wb就等於長駐120 最高125 + 倒地105%增傷 + 步槍pa(附贈)但係副職武-8%傷害
計左減傷,rafi都係長駐到110%傷、紫圈115%、倒地120%
fi就係平時冇增傷,180秒先增得30秒120%,不過break狀態再開增傷就有成138%加成 爆發好痛

但係攤返開似乎rafi效益大過主fi
團隊效益同長遠傷害仲有遠攻性能
大家點睇?
唔排除計錯 我都係就咁乘埋一齊
計係咁計
都要你每一下都中WB位先係嘅
平時打PSE咪唔可以計WB囉
用咗wirelance隻腳長咗
都係既
咁分開2種打法
打pse用返fi
打緊急用rafi咁可能好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞