[修改版] 會自動Block迅雷嘅qBittorrent (4)

1001 回覆
171 Like 14 Dislike
就咁嘅,我部pc就24x7開,咁我啱啱返到屋企就照常開qb,一禁開就彈咗句話qb係收集其他人嘅資源,自己負法律責任,大概咁嘅意思,唔係好記得。咁我就覺得怪怪地,就諗住restart部pc。咁途中就有按過force shutdown個qb。
聽落似上次正常quit qb就reset左晒d setting
唔知咩事
sor 未有時間更新4.5住
最快要星期五六日先
Push
我終於搵到原因
我將Require Encryption轉做Allow Encryption速度就上番去
你對呢個功能有誤解
每秒都有寫入係正常,因為當每完成一個piece就會由cache寫入去disk或者當cache唔夠位要放出黎果時都會寫
https://www.rasterbar.com/products/libtorrent/features.html#disk-caching
v4.5.0.10 released
1. 官方更新(v4.5.0)
咁有冇得自己set piece size
定係每粒seed自己define左冇得改
google完應該係後者
咁set大個cache好似冇咩用,主要做左read cache

正常係唔會咁寫
儲夠8GB先寫入
咁岩你down左8GB野,然後停電
可以搵小鳳姐了
諗住set到60s寫一次
唔得就算了
更新 qBt-EE_v4.5.10_x64(qt5),試咗一兩粒種子,暫時一切正常。
Thank's Husky
幫推
幫推
Playable Teaser
qbittorrent: symbol lookup error: qbittorrent: undefined symbol: _ZN10libtorrent14session_handle11add_torrentERKNS_18add_torrent_paramsERN5boost6system10error_codeE

有冇得搞。定要重裝?
用緊4.5.0.10?
我估係。連qbittorrent --version都出error
有冇其他file可以check?
https://www.reddit.com/r/qBittorrent/comments/zb39nz/comment/iyqsqqm/
佢都係教人重裝
重裝嘅話係咪copy & paste 返~/.local/share/qBittorrent/就會保留返現有嘅torrent records同settings?

後悔apt upgrade咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞