[修改版] 會自動Block迅雷嘅qBittorrent (4)

1001 回覆
171 Like 14 Dislike
係喎有個問題發生咗好耐想請教下.

我qbittorrent個list 入面而家約有600個files, 而家每當開qbittorrent時就會hang 約半分鐘先load 到入去. 但入到去就完全無lag 無hang. 請問有無解決方法?

之前用utorrent 都係咁, 諗住轉qbittorent 試下, 但耐咗積咗幾百個file 就變到同utorrent 一樣, 唔知係咪有咩limit咗. 又或者唔知有無啲step 可以skip. 我睇咗setting 都唔多覺咁
半分鐘姐 多file唔出奇wo以前用utorrent爆ram重啟之後校驗幾tb幾粒鐘先攞命
原來係正常咁就得喇唔該晒

以為自己唔識set 嘢
我2700都係load半分鐘
一多seed就咁 冇咩計
唔該晒,知道唔係自己問題就得了
你用電腦定NAS
我喺NAS度set qbee
我用電腦
v4.4.1.10 released
留名 今晚研究下
BT DL AV真係好慢
v4.4.1.10有BUG定係我問題,有一半SEED變左遺失檔案
裝返v4.4.0.10又變返正常,唔想重新校驗幾百個files

不過見到v4.4.1.10終於改返個分類,而家個分類好麻煩仲要CLICK入個選項先用到
4.4.1.10 係咁hang
係chrome down完seed
直接chrome開冇反應
係返desktop開即刻沒有回應
x2
qt5定qt6版
開torrent檔就會咁?
今晚試下先
我唔識分, 我就咁用setup.exe呢個
download緊每隔幾秒就not responding
而家用返4.4.0.10就冇事
我係用qbittorrent_enhanced_4.4.1.10_setup.exe
QT5同QT6有咩唔同?
轉64bit
我估你OOM crash左
qt 5 同qt6 有咩分別?

同埋我發覺torrent list 太長會假死
你試下delete 已完成的task

姐係選保留檔案下delete 已完全的任務
qt6 for win10 hidpi用家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞