[修改版] 會自動Block迅雷嘅qBittorrent (4)

1001 回覆
171 Like 14 Dislike
唔係好明點樣set自動停慢速種然後down其他先
應唔應該set “do not count in this limit”果行
do not count只係唔計慢速down緊果堆seed...佢都會照樣down
然後queue果堆又繼續down落去
我電腦白痴想請教下點樣加快download speed
最多都係得幾百KB/s 平時download其他嘢都有10+MB/s
冇咩計 除左announce tracker
P2P要睇雙方網絡係點
唔係話平時download 10MB+就可以P2P下有10MB+
咁岩抽到個香港用家可能就有機既
爸打, 想請問一下, 以後都用libtorrent定唔會再有qBittorrent更新? 麻煩晒
冇事 只係library downgrade姐
仲會keep住更新
唔該晒
啱啱先見到呢個post想問吓各位師兄download邊樣野 係放啲File入去迅雷入邊 定係而家有樣野可以取代咗個迅雷? 電腦白痴求幫
想問下之前版本唔小心裝咗qt6 版, 而家新版download 普通版係咪會變返正常

雖然我用落都唔知有咩分別

Qt6只不過對HiDPI用家會好D咁姐
冇咩分別
我果度行緊1000M
upload set 1000KiB/s,download set 無限制

由唔知邊版開始
qbittorrent軟件show出黎個速度反映唔到真實上下載速度

同埋明明係爆seed我係windows睇佢下載係keep住高速
但qbittorrent個下載速度就不停係咁跳,呢秒行緊 9MiB/s,隔幾秒跳到 100KiB/s,再隔幾秒又跳去 8MiB/s

部機果刻淨係開緊BT無同時做緊其他野
我記得以前唔會咁,巴打知唔知咩原因?
等其他人答 未試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞