[續約窗都唔撚開]利子風平浪靜等開季討論區 10

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
黃獌點都好過藍利
豬狗, 不如
奧子名宿
我諗文青奧子應該都幾鍾意住係利
睇嚟準備永續了
見過佢啲片 啲英文幾好聽
同VVD差唔多
少少似美國accent

睇波比起哩啲野好小事
細個當然係阻止唔到啦
我自己中二三 讀中史 一讀到抗日戰爭仲好撚憎日本人
成日去圖書館睇D南京大屠殺書黎睇
覺得好似自己家人比人欺凌咁

到大個少少 接觸多左唔同事物 未知道現世既事實lor

所謂思想 思考 從來都應該係獨立既
就算係民主自由概念 都唔應該夾硬迫佢去認同
我諗由細到大要教小朋友既 唔係要佢聽話
係要教佢諗 點解要聽話 要佢自己去judge
咁當然係好理想化啦
但我會認為 唔應該將小朋友 當做自己個人既一個... 延續
佢自己都應該有獨立思考

而點解強國人咁順利可以比人洗晒腦 我覺得某程度係上一代唔識/唔敢教
好似之前睇個中大個教授 黎明 好似係 個訪問 佢都係黎到香港先知多左好多野 對強國有另一種睇法
再自己判斷對錯

教育係好大影響 但同時父母既配合都有影響 我會做既係盡力比資訊佢 唔係迫佢
【學術型前鋒】

奧歷治將與利物浦大學合作,提供「奧歷治獎學金」予有需要財政支援的學生

Manchester United reached an agreement with Sancho’s camp on personal terms until 2026. Jadon is not creating any problem. 🔴 #MUFC

Negotiations now starting with Borussia Dortmund. €95m price, NO agreement yet. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Man Utd now feel Sancho ‘closer’ as @JanAageFjortoft said...

舊年都傾掂個人㗎,個價唔啱啫
不過今年多仔應該更等錢使
算啦 根本立場唔同
第日嗰仔大個推去外國讀書囉
位於南海中部的低壓區正為該區帶來不穩定的天氣。按照現時預測,該低壓區會在未來兩三日逐漸移向海南島至北部灣一帶,並有所增強。預料本港明晚(6月11日)及週末風勢較大,間中有驟雨及狂風雷暴,海面有湧浪。天文台會密切監測低壓區的動向,市民請留意天文台的最新天氣消息。
又係放假先嚟
其實係心態問題
尤其係呢兩年先醒嘅一定會覺得冇力,會放棄
但我係唔妥足呢個政府政權三十年

所以五年前散 bang
我個心都冇放棄
我深信會 come back
結果
就發生左兩年前嘅事
到宜家
我都冇放棄
因為我繼續相信會 come back
只要一路都唔好將 D 激情一次過爆出黎
就唔會有冇力感

捧開其他隊
到呢刻有冇力感,我明
捧利嘅同我講放棄,我唔明
所以我無放棄呀 我每一日ig story都仲share 緊野
紅日落唔落雨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞