teslun: 自己無得叉, 只靠supercharge 的話, 買model 3 會唔會好煩?

249 回覆
1 Like 101 Dislike
認真 無自己叉電位真係唔好買Tesla

利申:就快要係架車放啲杯麵
真係好想快啲到冬天,睇吓佢嘅續航距離會差幾遠
可能冬天天氣凍,又要用電預熱返舊電
1 hour 1 mile ja wor
其實揸電車同油車個mindset 會好唔同
就好似用電話咁,你唔會去到無電先叉,
你可能經過商場有電位都係插入去叉1-2個鐘
所以真係好少會去到無曬電

利申:揸左model S 5年,屋企公司都有中叉,1分鐘距離有SC,唔會揸番油車
屋企同公司都有中叉

今日咁好太陽,怪唔得有人攞條命出黎曬啦
其實而家多左咁多電車,個中叉都成日無位,我都係等深夜先泊架車叉過夜
好多時以為住某啲類型嘅屋容易裝差電其實唔係
我住村都係見有三架tesla兩架係原居民個車位係屋前,見佢係屋企就咁拉條線黎叉
其他人啲車位全部浮動,我屋企距離最近嘅車位都隔廿幾三十米,無位果陣最遠泊到米幾二百米出面,仲要條線橫跨行人路車路
一陣啲村民行過kick到條線又屌曬老母
揸緊柴仔一缸油行800km...
想買model 試下,比老婆出入,原來個range 咁低都係不了
成日喺啲商場見到排隊排到爆曬
諗起都覺得大壓力
其實佢哋係咪有一套規矩可以和平排隊
成日見到佢哋好似好緊張俾人打尖咁
得啦得啦 知你威啦有自己差電位
唔係個個好似你咁幸福隨時有得篤
5年舊電... 二手車價無眼睇。
咁我舊電仲有新車個陣95%左右
Model S有無限SC, 個二手價其實企得好硬下,計番揸左咁耐都係depreciate 左40%左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞