teslun: 自己無得叉, 只靠supercharge 的話, 買model 3 會唔會好煩?

249 回覆
1 Like 101 Dislike
唉,自己揸緊model3,都好憎人哋咁樣起朵,乜撚嘢M3
柒到甩轆
計落叉電同入油差唔多價錢,仲未計搵叉電時間同精神壓力

另外揸電車以為慳到牌費,但保險又收貴番,加埋都係打個和

唯一好處會唔會係保養嘅嘢少過電油車,煩少啲
可以提早開冷氣已經夠贏
但係要排隊差電輪街症已經輸撚晒啦
夜晚9點後揸出去又唔多覺要等好耐,差電個時間玩陣電話都充完
我都覺得係咁 無啦啦叫乜嘢m3
M3 係寶馬專用
之前第一次聽M3有電動車嘅咩
係呢度有見過人打 魔刀3
第二朝返晏唔使開工先可以咁等
超超08 要開車嘅 好難咁等
可以提早開冷氣已經夠贏
但係要排隊差電輪街症已經輸撚晒啦
夜晚9點後揸出去又唔多覺要等好耐,差電個時間玩陣電話都充完
第二朝返晏唔使開工先可以咁等
超超朝朝08 要開車嘅 好難咁等
咪係囉,仲有d柒頭俾負皮我
咁即係搞到自己姐
夜晚9點後成家食飽飯睇電視
諗住坐低抖下
點知要揸架車出去差電
痴撚線,你揸埋我嗰份
可能佢好enjoy
利申好中意tesla
但香港仲係叉電好麻煩真係不了

多人又輪街症
去商場又唔知有無位, 隨時白比停車場錢
時間都係金錢
supercharge 過左鐘又成8蚊/分鐘, 即係食個飯都唔知夠唔夠時間衝返落去
13A 要充幾耐先滿?
管理處話淨係供到13a,驚遲下個個轉電車唔夠電供
要睇你用淨幾多先叉
用得13a 一定係差過夜 或 日泊 咁上下嘅時間
https://lih.kg/ayLvvfV
個插蘇就13A, 條線最大set 10A,叉幾個鐘過熱變6A
叉2日都未叉滿

利申
用緊13A苦主
乜撚呀 M3係Mazda 3專用呀
你個13a制 其實係點?有冇圖睇下
有可能係背後既接駁係幾個13a 蘇駁埋一齊
我都係用13a 插頭差冇呢個問題
每個位有一個13A?
其實唔難
架架車開始時間唔同, 有d 叉完就自動斷電

同埋慢都無所謂, 自己停車場都晚晚夜泊
叉慢d 當佢20個鐘先叉滿咪分兩日, 一定夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞