teslun: 自己無得叉, 只靠supercharge 的話, 買model 3 會唔會好煩?

249 回覆
1 Like 101 Dislike
我日日用車來回80km.

自己屋苑唔裝得, 但自己住嘅地方 5min 車程內就有一個20個位嘅supercharger. 公司得3個13A, 2 個tesla desination charger 32A 單相

如果唔預公司有位差電, 如果淨係靠屋企附近嘅supercharge , 養部model 3 會唔會好得過油車呢. 感覺好似得與唔得中間咁, 諗左好耐都唔敢落手

有無model 3 車主分享下
果20個位要唔要排隊等?
師兄住白石角?
1. 係平時方便自己叉電嘅時間去睇下多唔多位,不過20個位應該夠
1. 試下quote 全保保費,一年行多過2萬km墊底費會加,第二年保費都應該都好貴
呢期住大埔公路上路. 我so far 真係唔見hyatt 嗰廿隻sc 會full. 而且科學園都有中叉. 感覺好似安全, 但始終自己位無得叉....唉
千其唔好買
出去差電同人打交咁濟

唔好買
有冇EV汽車撚分享下係香港叉電咩情況?
https://lih.kg/2554285

自己慢慢睇,已經講到唔想再講,無自己電位出車簡直搵自己笨

大學個SC 又係成日爆,住沙田大埔買電車都係on9
唔係喎
hyatt既話好少full
不過叉緊冇咩行
唔似商場咁
多謝, 睇睇先, search 極都係tesla, model 3, 走漏呢個post
我諗買電車一係自己有電位
一係你住九龍東,九龍灣黃大仙大把電位

其他區諗都唔洗諗
入去hyatt 睇報紙
去中大食早餐下午茶都得既
點會唔full
大把model S model X 免費SC
遲d有埋model Y 簡直災難
樓主仲要每日80km
當你買Long Range 都要每3日差一次
你諗下你每3日排一次隊會係幾咁惡夢
赤泥坪 大埔尾 樟樹灘
提下你:每個月幾百架m3 新車出緊,你睇下電位有無每個月多幾百個就知買唔買。
黎緊model Y一出又多成萬架
睇完鳩都縮埋.....無嘢喇....我都係睇返BBA 算喇
公司車場有電位都唔敢買,電車只會越黎越多。今日無人爭,難保聽日就有幾架排。同埋轉工時唔通要睇有無叉電?
認同
係無固定玩位一律唔建議買
就算固定位係個13A都屌得過
公司車場有電位都唔敢買,電車只會越黎越多。今日無人爭,難保聽日就有幾架排。同埋轉工時唔通要睇有無叉電?
認同
係無固定位一律唔建議買
就算固定位係個13A都屌得過
我一心諗住LR 星期日先去sc 叉1次, 80*6=480km

如果3 日一次真係頂唔緊
hyatt好似要比時租?
$28/hr
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞