連登自貼電腦枱或房#15

1001 回覆
32 Like 23 Dislike
雙星模型油(metallic blue)
Btw 黑色出到第三代有埋Bluetooth
好樣衰又大舊
張檯上左牆,下面仲有櫃桶,想裝夾檯mon arm都無得裝
有無巴打係鑽牆裝臂
櫃面冇窿?
近排想買張電腦枱 我傾向想得塊版加2-4腳既枱
1.5-2米都可以 巴打們有咩推介/咩鋪買比較好
講起我就嬲
我張枱係屋企裝修嗰陣訂造嘅,嗰陣我成間房嗰啲尺寸自己度完,張枱我特別畫咗張設計圖俾個師傅去做。屌佢老母臭閪,我一開頭都冇要求張枱後面有塊板去做支撐,佢同我自己加落去,我依家全部要夾嘅嘢都用唔撚到你話承重嗰度有問題要加我覺得合理,但係佢冇諮詢過我任何意見,自把自為,依家你得一個方案可以用嘅話我冇嘢講,問題係唔撚係呀嘛

嗰陣屌鳩佢幫我改返,但係個師傅係老竇啲friend嚟,俾兩老屌返轉頭將就咁用咗四年,準備換枱
走線問題會大啲
我個張泊牆,夾唔到、唯有係個走線窿夾
想問吓Harlan kardon soundsticks 4/ aura studio 3/ onxy studio 7 好唔好 定係audioengine a2好啲
屋企位置有限,只能頂盡整張90 cm闊,60cm深左右闊嘅檯
有冇師兄係咁上下細size嘅檯參考吓,唔知出嚟效果點,新電腦砌緊,Mon都未敢買住
A2
90x60擺到個mon 一對喇叭 主機 仲有啲位 其實都OK

係咪咁樣?

同埋有冇咩掣/方法即時開關個EQ做對比?
睇#820
90應該可以岩岩好到隻34吋21:9
Yes 21:9 約80cm左右
唔覺好大壓迫感?
呢個年頭仲有咁多傻仔自爆
我屋企90cm枱
放到28" 4k 16:9 mon加多對4”喇叭
desktop擺地下
其實出面有D舖你呢幾隻都擺哂出黎
可以試聽下先決定
唔覺
轉用soundbar慳位
有諗過 但好似無studio monitor效果咁好利申未試過soundbar
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞