連登自貼電腦枱或房#15

1001 回覆
32 Like 23 Dislike
2020年頭就用緊iMac 2019 27"既

之後諗住WWDC 2020會有新imac所以WWDC前已經放左imac

點知無⋯

然後就自己砌機啦
NZXT H710 R7 3700 2060S 16GB 500GB

點知H710i實在太大,放枱底頂腳所以就放左想玩ITX
NZXT H1 R7 3700 2070S 16GB 500GB

到2020年9月有放風話有新imac所以又放左部H1

然後就換左M1 macbook pro

到WWDC2021又放風話有新imac所以放左MBP

結果等太耐同要上堂用所以決定買mac mini 16/256算

呢部應該會長keep因為可以放出廳用or 當做NAS
新手第一次入嚟想問下西德板有咩咁特別咁好
係ikea特別垃圾姐
純粹問下
咁都食左兩個負皮
你up得呢句就準備好食更多嘅腐皮啦
你係rm
巴打好多閒錢
買完又放total至少唔見二三千
其實可以keep住部H1 PC同m1 mbp/imac
m1 mbp換m1 mac mini好不智 大家都係同一粒m1 冇得帶出街 駁mon又要買多隻mon先可以dual mon
我都覺得H1果部係咁多部入面最正可惜會著火

本身已經有2018 ipad pro, kinda overlap with mbp

反正自己冇需要攞電腦出街所以我就換mac mini

可能因為H1影響所以我想要部細電腦

希望NZXT會出隻新版,加厚GPU SLOT去到3slot咁就perfect

我自己都好鍾意NZXT啲風格 可惜又貴又熱
fractal design Meshify都唔錯 但係我唔係咁鍾意塊玻璃show埋個火牛chamber 但新出嗰啲都係咁 點解?
熱?用過H710i覺得幾好

CPU GPU唔過70

不過其他就唔知

單講溫度冇咩意思
時脈同噪音先係重點 一定唔夠前方進氣panel嘅機箱打嘅啦
不過又未至於降頻 外貌協會買野一定係樣行先我都想換NZXT H510E
H510E就無計了

係好靚仔既可惜得果2條gap仔做intake

你假如想要魚缸case嘅話你有冇諗過買O11D?

intake多好多,同NZXT一樣都係正正方方咁
細牛
夠火數就得啦

無事乛⼀⼀乛
O11D隻大版都用細牛咩?
好似係?
同埋好少少over 都係NZ簡約啲
買O11D啦

搭住NHD15一定唔會overheat
好似好大部 夠位但係唔想
係都mini
一齊買mac mini啦

帶上機都易
有時都幾羨慕班巴打屋企有咁大地方
利申公屋窮撚得個望字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞