連登自貼電腦枱或房#15

1001 回覆
32 Like 23 Dislike
自爆有風險
出圖前請用1-2分鐘zoom大地氈式檢查

電腦枱: 推薦西德板+ikea腳

枱燈: Benq screenbar plus (無線,性價比高,好似係MIT)
Benq Screenbar halo (新款,有屏幕後面燈,貴,製)

電腦芒: AOC/Philips是中資 低階LG/三星用支那panel
還請巴絲多多G持台灣出品

芒臂: ergotron (貴)
Brateck (中價偏平,牌)

走線: 雙面膠紙癡拖板+理線槽喺枱底

滑鼠: G304/G Pro X Superlight (gaming)
MX master 3 (文書)
MX Ergo trackball mouse (強化拇指)

電腦椅/mon/keyboard/喇叭等可以參考其他post

請巴打繼續補充修改頭po
lm
書枱有冇推薦?
係新post
900上下
Moon唔洗放po頭啦
出面大大個mon post
有啲巴打唔一定咁有心機研究 未必會入芒po
未必會知 例如你以為三星Odyssey G3係"韓國嘢" 其實係深圳惠科做的
大陸panel 大陸組裝 但係呃到吓人
芒算係電腦枱必需品 想講啲少少我覺得重要嘅point姐

不過巴打覺得冇需要 咁下個po可以刪除的 簡短啲都好
歡迎其他巴打繼續提供意見
放啲支制嘢嘅資訊出發點係好嘅
但係依加望落好兩頭唔到岸
我覺得如果好似頭幾句咁 就咁講會好啲
唔洗特登開個subtitle 講
好! 下個po改
不過要睇吓邊位巴打咁唔好彩誤中1001去開 其實我很懶的

建議買ikea枱腳要買有底框果隻
如果唔係好易中間彎左
之前唔識西德板 買完IKEA 啲垃圾板 砌好晒懶得再搞
想問下西德板喺邊度訂?好似唔見佢個網有得直接訂
就咁Facebook message佢
想平少少 可以去問德利板
太子果邊 益大膠板中心睇樣板
上網睇好難買嫁喎
得張相 隻隻質感反光都唔同
2001年
西德板於灣仔設立陳列室
執咗啦? google唔到嘅?
有冇巴打G?
ergotron 同amazon basic 係咩關係
有google 過下有人話好似係ergotron 既oem

月尾prime day 諗住買amazon basic
居然都唔平

而家用緊3年前買既nb
你樓上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞