汽車用品店員,你問我答 (9)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
上手噴油啲皺紋膠紙仲痴住 硬到原子灰咁

有無得買啲咩搞搞佢
自推
唔該哂
thinkwave f800呢巴打
難 d
換到即係極大機會有野甩左 (光油/油)
而只傷光油唔傷車油既情況唔多
sor miss 左
有 budget 就 Thinkware/Blackvue
無就 HP / Transcend
其實盯盯拍幾好, 可惜係紅底
可以一戰, 我其中一部車用緊
https://youtu.be/rUmN2EpL6Bg
btw 入面有夜埋既片你可以去搵搵睇睇
當然有 budget 就直上 U1000, 好爽
#利申都有用緊U1000
感謝巴打
Thx
你間鋪有冇呢啲牌子賣?
或者會唔會有推介去邊到買好?
已經無賣車 cam
Google 下應該會搵到有o岩心水既店
因為我自己用既多數都係直接同代理買
香薰入左冷氣耐會臭 呢隻會唔會
明白,感謝巴打
有冇話邊隻牌子易用易搞
新手未搞過
我度車門既膠件都有陳年牛皮膠紙溶咗係度
另外我買咗兩支Soft98雨滴
一支soray係擋風玻璃一支係倒後鏡用

我用玻璃水抹乾淨擋風玻璃
乾咗就噴但點解噴完好似朦朦地有層野
隔咗成晚都係咁,仲感覺污糟咗

倒後鏡個支好d但話要噴完等兩個鐘先有效
擋風玻璃個支就唔洗等即刻有效

雨滴噴完要抹嫁喎

倒後鏡果支先唔洗
雖然好有效 不過又細又貴又短效
最後都係用返普通既就算
有無胎壓計買
用粗蠟(compound)磨, 再用幼蠟(polish)拋返光, 未必救到但起碼望落唔覺眼
花痕唔係打走, 而係通過磨平附近既叻架去做到"去花"效果
應該入左海綿, 抹表面都冇咩作用, 先試下呢支睇下得唔得, 唔得就出去搵人蒸/噴抽
https://www.petdoghk.com/urine-off-cat-500ml.html?gclid=Cj0KCQjw5auGBhDEARIsAFyNm9G9G-H620PQGZRBnI0BZ8CNwB3CaSkIjW5WFbdbrnE8tf9uJ5bvVHAaAjIzEALw_wcB
利申, 有貓, 呢支去味幾好
要先去油膜
我試過唔去油膜就咁上, 情況同你一樣
得閒試試佢
今日買先
Thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞