汽車用品店員,你問我答 (9)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
有無worx 打蠟機嘅使用技巧
記得唔好打死一個位唔郁, 點都要郁黎郁去, 可以無限次返轉頭, 但唔好停係一個位
係咪唔好壓得太實?
correct
司機位玻璃成日因為升降搞到一條條水痕,係咪個窗槽好污糟?

不過好難自己攪
由佢
我都係
洗車時用細節刷刷過都冇用
同埋清完都係好快污糟
清既難度太高
算數
點解有D去油膜既清潔話唔岩Benz玻璃用
市面上有冇產品係岩Benz用 又可以去油膜
因為 Benz 玻璃有 coating
好多都講唔得
怕出事
但我之前有 Benz 用其實又唔覺有咩問題........
咁應該點清油膜
而家落大雨睇唔清
我之前用歸零膏無事
不過如果你試下可以少少咁試左細面積先
我仲買咗枝soft99
一直唔知benz塊玻璃有唔同
試下可以少少咁試左細面積先
比人用鎖匙拉花,用除刮劑得唔得
https://www.hkcarproduct.com/%e8%bb%8a%e8%ba%ab%e8%8a%b1%e7%97%95%e4%bf%ae%e8%a3%9c/
如果係側鏡位啲硬膠可以用咩 <--- 係就咁膠定有層車漆係面?
另外黃色個條大毛巾係咪唔洗得 <--- 所有 microfiber 都係洗得, 不過要陰乾唔可以曬
想問如果想再打多次蠟,洗唔洗去左舊個層先
最好
https://www.hkcarproduct.com/%e8%bb%8a%e8%ba%ab%e8%8a%b1%e7%97%95%e4%bf%ae%e8%a3%9c/
如果係側鏡位啲硬膠可以用咩 <--- 係就咁膠定有層車漆係面?
另外黃色個條大毛巾係咪唔洗得 <--- 所有 microfiber 都係洗得, 不過要陰乾唔可以曬
就咁硬膠 應該係鏡側面下方有個罩咁 <--- 冇得攪

咁即係乾洗應該ok?<--- 唔洗咁大獲呀, 照洗啦陰乾佢 je
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞