汽車用品店員,你問我答 (9)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
平時泊露天曬得多,一星期左右會洗下車

仲有咩可以保護下架車?

內飾/車軚係咪有嘢搽?
我都有,不過係正司機位望出去嘅右下角
巴打,想問問你果度有冇迫力頂膠賣?
接近無得攪的
sor 無
原來咀多嘢
其實唔覺
加油巴打
唔搞喇,覺得揸幾年就換好似無咩必要搞
謝謝
有幾個問題想請教下巴打

1)做左鍍膜,都有worx支洗車槍同打泡器,有無啲係保護層鍍膜或者係加強鍍膜既洗車液?

2)其實除咗worx 以外,唔使插住電線既洗車槍黎講有無其他更好選擇?

3)如果想去玻璃油膜,有無邊隻係唔鍍左膜而唔用得既去油膜劑?去完油膜係咪要做番驅水?

最後有少少提議想講會唔會係website到講明邊啲野係鍍左膜專用,又或者鍍左膜唔用得類似呢啲野,其實小弟都上過貴店幾次,次次都問呢隻鍍左膜用唔用得果隻鍍左用唔用得,驚煩住巴打你
仲有一個問題有無啲簡單啲既一噴一抹產品,for有時臨急想清一清用,當然都係for有鍍膜用
車頭冚有石仔花, bumper有刮痕
白色車
用邊隻補油筆好?
用返你鍍膜牌子出嘅QD

新車落地幾日 隻錶唔小心刮到有冇得救
有幾個問題想請教下巴打

1)做左鍍膜,都有worx支洗車槍同打泡器,有無啲係保護層鍍膜或者係加強鍍膜既洗車液?
<--- 我試左好幾隻,如果想加強鍍膜基本上只有洗車+鍍膜 2 合 1 既洗車水先得

2)其實除咗worx 以外,唔使插住電線既洗車槍黎講有無其他更好選擇?
<--- 考慮哂價錢同方便性, 冇

3)如果想去玻璃油膜,有無邊隻係唔鍍左膜而唔用得既去油膜劑?去完油膜係咪要做番驅水?
有無邊隻係唔鍍左膜而唔用得既去油膜劑<--- 唔明
去完油膜係咪要做番驅水 <--- 唔一定

最後有少少提議想講會唔會係website到講明邊啲野係鍍左膜專用,又或者鍍左膜唔用得類似呢啲野,其實小弟都上過貴店幾次,次次都問呢隻鍍左膜用唔用得果隻鍍左用唔用得,驚煩住巴打你<--- 其實 somehow 就係中性既洗車水基本上都係 coating safe
其實補完都係要用油筆, 所以用白色係最易 manage 同蓋住佢 + 最平
以前有銀色不過完全冇 point 要買 + 貴 d
interior?
由佢
內門框
喺入面都好 新車咁快就有花痕個心銀住銀住咁想盡量搞返靚
我見soft99有深色車用,以為要買返深色,謝謝解答
想問吓自己換車尾燈泡難唔難?
如果出去連工包料幾錢

同埋車頭想裝霧燈
本身冇位會唔會好麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞