點睇Verbatim啲電子產品配件?

257 回覆
49 Like 16 Dislike
Me too
Power制直頭禁唔撚到
叉電線好廢,平個時係腦場買左五丶六條有長有短 Lightening . 得番一條仲用得。淘mon貼送個條幾年都仲用到
magic pro 有款pro mini 個設計好垃圾
onoff 位放係袋會成日hi 著佢
次次想用佢就放哂d電得番0%
D floppy 幾好用
j5 create最好啦
micro usb線都唔夠年就壞可以壞
尿袋又唔係足料
我覺得同momax 都係50/50

其實呀屌香港選擇真係好少
啲鋪來來去去都係
momax Xpower infinity 同verbatim
又唔係真係好用
兩條type c 線幾好用
用 Energea Fibratough
好心執柒左佢
買過兩個QC3.0連type c PD2.0, 我覺得好好用喎,type c hub 我覺得唔錯
線同尿袋都幾好用

唯獨想屌

下面個扥勁快就鬆晒,變咗冇得教高低一定係最盡

買三舊幾水我DKLM

順便問吓邊隻車架好用
貴但係值

Iphone lightning線好襟用
我成日跌都無事用左3年左右
至少好過xpower
Xpower尿袋爆炸

https://hk.appledaily.com/breaking/20210209/R75MCYHYGVCNRF6YDXXL3IBQIM/

XPower國產「尿袋」自爆着火 3年內第2宗 海關跟進

再有大陸製造的「尿袋」發生爆炸事件,本地品牌XPower於大陸生產的外置充電器,3年內發生兩次自爆着火事件,上周三(3日)晚上七時許,居住於屯門的梁小姐當時正與父親在客廳,其XPower「尿袋」則在睡房寫字檯進行充電,二人突然聽到房間傳出大聲響,跑入房中發現尿袋已着火燒燶,火舌高約一米,更波及附近少量雜物,梁父大驚下隨即用三大桶水始將火撲熄,由於沒有受傷,並沒有報警,但梁氏有感「尿袋」質量有問題,已去信海關投訴,並呼籲使用相關品牌市民要小心,梁父猶有餘悸道:「無諗過充電器好似炸彈一樣!」

發生自爆着火的「尿袋」型號為XPower LP10 18W PD & QC Power Bank,現時在官網已經沒有發售,梁小姐向《蘋果》展示「尿袋」焦黑的殘骸時,無奈地表示,該「尿袋」於2019年7月初,透過XPower的「電池回收試驗計劃」,用舊電池加99元,在位於深水埗黃金電腦商場的回收點換購,使用至自爆着火超過一年,一直相安無事,無法想像會出現突發情況,「係冇諗過,信個牌子先啦,然後現在咁樣,係真係突發,因為好多電用超過一年都冇事,得佢係咁樣…梗係好驚,驚個火勢越來越大。」
屌,原本唔只我一個
用過佢5 條usb c cable so far ok既。 其中一條買flagship手機送
我嗰隻完全冇事喎
到而家都仲用緊
xpower 臭曬朵啦
原來係因為佢得呢款做緊特價
個插口唔Q用番正常既 microUSB/USB C
貼牌貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞