發展商排名 不服來辯

268 回覆
20 Like 215 Dislike
祝你一世乞米,永遠冇單開

x12
新地比人吹到太overprice
反而覺得信和性價比幾好,唔差得過新地好多,價錢相宜
不過近年新界d盤都比新地囉哂咁滯
但新地建築成本高好柒多,買地已經高溢,起樓又係自己contractor,售後服務又做到足,就算佢係賣貴都未必好似長實樓咁好賺
無人講恆隆
你估人人同你一樣要開單?
你呢種人簡直係納粹黃
只許報喜不報憂
唔想幫新地食溢價
佢近年溢價溢得太高
Google 緻藍天 發泡膠
做緊華懋盤,業主個個星期開會屌到大判撻皮卒到佢傻
高銀算吧啦,有錢買地無錢起
拍金門仲閪囉
4叔d則比狗住,劏得就劏
佢係納米樓始祖
20幾年前已經起緊300呎兩房
啟德都唔掂啦
一入伙就爆水喉整壞lift
設計睇archit,用料做工睇建築商,狀樓質素睇發展商
全中,但唔好理,佢啲判頭個個賺錢,跟佢個班main con就永遠都冇錢賺。依前有個有taste好多既後生pm則師,嗰個就識咩叫靚同design,但之後去佐另一間發展商做pm
你講300呎眼鏡房二三十年前大把啦,果時300呎開出黎等於而家350-400呎咁好洗啦果時d窗台而家係送既,而家d環保露台開一個少一幅牆用二百呎樓都開兩個比你
領都夢幻組合
長實+南豐+中海外
新地用開靚料
佢用親啲Main Con都係佢自己公司啲小股東例如偉工顯利,全部有入股佢公司股份,Main Con開得貴即係公司賺得少,賺得少即係股份分得少.諗埋啲屎忽嘢轉牛角尖,咁咪座作品低擋囉,低擋又即係點? 啲租客Cheap同低層次,成個場咪有浸柒味.惡性循環空置率極高.狗改不了吃屎.

仲有,佢哋啲人個個都老屎忽,自己有内鬥,個個至少五張幾六張,毫無活力可言.做嘢又一言堂,點留得住啲後生有遠見啲PM啦.唔係呀牛屎佬同麗新friend底醒佢幾句叫佢哋做發展商,佢間嘢仲係間消防設備公司.

啊馬拉豬唔知係咪因爲係馬來西亞大,見親都係啲草屋茅屋Taste cheap,就算係檳城讀大學讀得叻再跳過嚟HKU建築,再係香港生活40年,都係改唔到啲柒頭品味.之唔喺佢初初出到係胡應湘合和間in house則樓叫雲麥郭楊做,後來自己出嚟搞則樓生意衰咗,佢唔係遇到呀牛屎佬佢都唔會有今日風光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞