發展商排名 不服來辯

268 回覆
20 Like 215 Dislike
嘉里點睇
新世界一樣咁差
但長實啲樓價錢賣得合理好多
長實海之戀大堂/走廊d感覺真係好L差,雖然你唔係住呢d地方,但係日日經過篤眼篤鼻,居屋都好過佢
利申
長實買過名城
新世界買過柏傲灣,係朋友柏傲山住過
會德豐買過Monterey
長實個人覺得係性價比最低,新世界我個人唔覺得好過長實同會德豐
長實一路走來 始終如一
都係咁垃圾
睇佢d商場就知
URA
Agree,性價比係香港黎講算高 管理都幾好
長實真係好差
都唔做住宅咁濟就收檔啦,講返d大路野算啦
凱滙,萬景峯,帝景灣,銀湖天峰,蔚藍灣畔
Swire佢地接近退出住宅地產市場,打完維景灣畔成個住宅部炒撚哂,因為佢地top management 覺得做寫字樓同酒店好搵d,事後證明係完全錯撚哂,仲要係錯到無法挽救
你確定實用?出名買牆wo
不過佢賭嬴左將南同康城發展,係咁插旗,將軍澳令佢翻新,買家都係搭順風車,同佢本身層樓質素唔大關係
咁物管有冇排名?
呢位巴打係咪受過億京之苦
QC好嚴啦,同早年果d咩垃圾屯門邁亞美海灣完全兩個世界,信和新樓依家都無咩好挑剔,同新鴻基都係伯仲之間,係有時d歐陸風格建築有d蝦人
No. 1 帝譽
豪宅級大師黎,信心保證
依個準好多
新世界邊忽好

【本報訊】繼港島南區豪宅「深灣9號」有單位出現滲水和發霉問題後,再有檢驗專家指近年不少新樓都有漏水問題,較嚴重的包括溱岸8號、大圍名城和日出康城「領峯」和「領都」,包括天花板滴水、牆身、窗台滲水等情況,專家提醒業主,購買新樓一般都有一年的保養期,在此期間發現問題,發展商需負責執漏及維修。
你眼殘?我咪話佢差囉幾時有話佢好
我附和緊新世界唔係手工好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞