發展商排名 不服來辯

268 回覆
20 Like 215 Dislike
exact7ly~ 康城嗰班CK苦主前排先請完願咋
仲有單世界級連爆2次屎渠 捨佢其誰
呢個盤真係誇張,佢真係以為自己係大陸起樓,CLS,拆棚已經好似仙女散花飛竹落街,都估到佢外牆花哂,點知咁大鑊
南豐排咁前
巴打點睇 嘉華
會記水準算係咁啦
第一位基本上會係太古地產
新地第二啦 新世界近年進步大 可入前三
會德豐 嘉華 信置就一線尾二線頭
恆基淨係識劏 開則唔係人住 排位低啲
長實 華懋唔洗講啦
如果計埋口價,一手長實排名會高番少少,新鴻基會低少少,始終長實開低人5%,都是考慮因素,但二手樓就無排名分別。
我自己做aa 我會咁排
1.新地 太古
2.信和 新世界
3.鷹君 恆基 會德豐
4.嘉華 華懋
5.憶京 萬科
6.中海外
7.南豐 長實
8其他所有內房

1-3上等
4-5 中等
6-8 下等

值得一提 華懋而家唔同以前華懋
樓既質素上升左
新地點會係最好,嘉里呢,拉啦呢個po
市建局排第幾
1. 市建局
2. 房協
3. 嘉里
4. 中海外
日後批鬥名單
排名分先後次序。
1. 新地 新世界
2.會德豐 南豐 信和
3.長實 華懋(金門做建築) 恒基
4.內房 華懋

害死一代人
要唔要加埋潘蘇通? 起到幾靚幾差都好, 就係唔交樓俾你
係囉 樓主識唔識
長實冇啲人講到咁差囉 只係對佢期望高 始終係誠哥
九龍建業都唔差
住緊佢啲樓
屋企人做裝修 d師傅全部都話華懋(以前個d)同長實唔好買
d料差手工又差 不過你話一手買黎炒 長實係低水抵買
不過自住不了
會記一定>>>>>>長實
太古應該比新地好少少(半級啦)…

Hong Kong Land 少住宅項目,no comment (上林硬件好似OK)…

新地以華資嚟計,以往一直都係龍頭。用料、心思都好有誠意,冇其他華資發展商咁縮骨…不過,換咗兩代老細,公司有冇守住賣優質樓呢個原則,要觀察一下…
會德豐由以前豪宅brand越做越衰

唔好比佢d跟樓名牌電器呃到

基本上佢拍中海既盤都
嘉里拍得住新地
嘉里地產啲樓咁高質都冇入圍,擺明樓主唔識野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞