發展商排名 不服來辯

268 回覆
20 Like 215 Dislike
7.7
依間公司起樓係一言堂,最大嗰個則師唔退休,依間公司既設計都唔會有大轉變,都係咁低檔,但低檔就同個售價成正比,所以海日灣一同二都係白石角區內最平
加里去左邊
玖瓏山中國佬起
九唔撚搭八

咁撚藍就死返去 Discuss 啦
海日灣二定一先,你咁講grand,我估你屋企人應該住緊二期。我講概檔次係同區內幾個發展商比較(新地,信和,嘉華)
其實睇發展商都仲要睇埋承建商
拍中海死緊啦
但會記都有唔少係拍金門
陳述事實都要俾你扣落去政見顏色
社會事件的確令本地商業活動同旅遊業停擺
寫字樓同酒店業務對比住宅蝕錢蝕入肉
酒店你叫邊個住?寫字樓邊個租
就算出邊放火暴動,住宅衰極有人接
將軍澳維景灣畔係太古+新地共同發展,冇得頂
死返香討啦屌你老母
LM

你話撚屌馬拉豬則師呀嗎,佢cheap同慳皮係人都知,條馬拉佬同佢個無taste嘅牛屎佬Big Boss搵自己啲供應商上嚟直接揀料,啲供應商就比埋啲垃圾佢地,完全無挑選過,啲嘢炒埋一碟,啲樓嘅質素咪惡性循環,不斷都係咁次等。啲PM又正仆街,一個就係Sino時期比老廉查過,另一個PM就係俊和有單傑作屯門龍床盤,賣樓個時口沒遮攔,話皇帝都係瞓間房,完全無人性。Big Boss兩個太子仔著龍袍唔似太子
仲有都會駅個期開始好似連電線都慳手工,直播行地腳線就算,搞到地腳線特厚放傢俬都煩
其實真係好q痴線,點解仲有人買黎自住
其實做呢行就知新世界依家啲設計係帶領全行,個個都跟佢,可能同老闆係藝術家有關,相比起SHK啲設計係grand服務係好,相比起新世界啲design真係老左幾十年。但論設計最最肉酸係信和,全撚部一樣,好鬼娘。
緻南天當年賣一萬蚊呎,應該預左係用黎炒唔係住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞