到底鄧顯點樣由band5變band1?

561 回覆
1111 Like 19 Dislike
唔使真係識架
知道係同校嘅師兄弟/師姐妹就得

利申:個人經驗
咁鄧顯都係假英中
英文堂都係講中文
Wiki知名/傑出校友個list咁少人既
成績差個啲留班 留到讀極都讀唔掂就踢出校
利申同區band2中學 當年有2個鄧顯轉過嚟嘅廢到傻Dse十位數都唔知有無
其實會考靠操卷係可以
老師都可以靠pastpaper操熟啲題目

但alevel就真係要啲天份
事實上,係。
當間學校大多數都係Band1學生,已經叫係Band1。
學校Banding係睇學生唔係睇學校,所以話間學校係Band幾,係講緊裡面啲學生大多數係Band幾嘅學生而唔係間學校嘅教學質素。
所以踢曬啲band5學生,淨低嘅大部份係Band1嘅,又未去到要殺校嘅話,間學校就可以叫Band1
屌你條友好撚可疑
乜撚野踢人得一半升中六係咪傻撚左
睇分班人數一定唔撚會囉除非你中一成班都係廢柴年年淨係留你個班既人

你要留係鄧顯既留幾多次班佢都唔會踢你啦當年有幾年留左3年仲生勾勾係度

乜撚野出pool一隻手數得哂一係你就9up吹水撚 一係就最底層loser
問題係 band 5點會收到band 1學生?19派位都唔撚會band1派到band5掛?
基X咪係lo

拍拖分手關鄧顯閪事咩
以前邊咁著重band幾
有書就讀嫁啦
除左你揀傳統名校啦

係之後玩band 1-3先開始分
舊生表示一年留十個左右,留兩年就勸你走。
不過都多謝母校嘅
嗰時考完會考好多都升唔番原校

成績好少少嘅就入東華三院李嘉城
中間既入陳朱
差啲啲嗰啲就基新/上官
基新/陳震夏
老實講
我都幾恩惠可以入到鄧顯
出去讀過其他學校先發覺啲學生質素真係可以差好遠
雖然我做唔到好好成績 但起碼之後既路都叫做比上不足比下有餘
咁去到F6 冇留過班既人係咪得F1總人數一半?
如果係咁可能係你個屆特別差

至於你話讀書鬼得閒拍拖 自爆埋係頭幾年DSE
理論上比人chur最甘個幾屆都冇你咁既情況
照樣又校隊又玩Soc又拍拖
真係唔知你地而家咩環境同咩料啦
好似係因為我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞