到底鄧顯點樣由band5變band1?

561 回覆
1111 Like 19 Dislike
真定假?中英文有一科肥左?。 林護都升到啦
將中二既野擺落中一教 中三擺落中二到 然後係咁操卷 日日操夜夜操
總知會考後就五班變三班
好多廿二三分去到同區其他學校一定入三大
津校冇咁多資源
鄧顯係幾乎冇乜課外活動
近幾年先多返
所有資源谷晒去學術到
做到咁既成績已經好勁
中一開始geo, science, 通識,music全英文教
閒科都好多默書,你一個星期就三四個默書
初中考得差就星期六返去補課
愈講愈離譜
中二野擺落中一教 咁點解仲買教科書? 買黎托?
日日操卷, D卷無限供應到可以日操?
英中唔可以用英文教書?
一個星期三四個默書, 咁咪唔洗教書? 默得書黎起碼都半堂 如果唔洗教書請問可以默D咩書出黎
記得呢間學校除咗睇呈分試成績收生之外
佢仲會搞一樣比賽叫鄧顯精英挑戰賽
好似有分中 英 數
考到三金就好大機會收
當年小學讀緊so call 地區名校
逢星期一至五放學留兩個鐘係學校就係為咗操呢個奇奇怪怪挑戰賽
對呢個挑戰賽印象最深既係平時你答啲考試卷揀答案係填剔既 呢間既題目寫明答案全部填交叉
記得當年一出試場好多都中咗伏

中二放中一教係假嘅佢係教得深同好多額外野
默書係真,中英文每星期默,閒科隔一個星期默下,一個星期好易三四個默書
其他英中我唔知,但我中一上地理science可以全年無聽到中文過,解釋都有英文
對屋邨小學嘅我都唔明佢up乜春
有無老鬼記得馮sir恐怖運動會
鄧顯已經係假英中黎
除左某幾個老師真係全英外, 好多都係校長巡房先講兩句英文 尤其馮sir

呢個又真係on9到癲
咁都叫band 1
初中特別嚴
高中反而英文書中文教
鄧顯無乜靚女的,唔洗諗了
任何活動佢臨尾一定會上台鬧人幾句
鬧到禮堂d人:「唉 又係佢喇 又鳩up喇
我覺得sportsday佢都話人嘈先好笑
鳩UP
冇人識
馮sir 鄧顯史上第一冗員
form 1 上maths
最辛苦
miss choi 英文又唔係講得好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞