到底鄧顯點樣由band5變band1?

561 回覆
1111 Like 19 Dislike
陳融先垃圾

咁都未至於我band1入唔番band1會走去你間band5 而唔去band2/3掛良禽擇木而棲係人性喎

不過以我記得d老師講校史係話初初淨係收到d冇學校收既學生 點升上去真係唔知
道聯會日常吹奏既學校之一
不過傳說無得複製架啦
條友講緊DSE唔係AL年代 擺明9up
零星幾個
收Band 1唔要嘅Band1尾學生。
啫係嗰啲喺Band1係尾,自卑到驚冇人肯收嗰啲。
嗰啲一般其實唔會真係好差,谷一谷就有可能谷到個學生上Band1。所以有啲學校會專接收嗰啲喺Band1到讀係最尾嘅人。

利申:鳩嗡
唔使識架
大家同樣背景有共同話題已經有親切感啦
劉國勳係馬錦明

邨校人脈真係同人地d 名校old boys冇得比
係咁易搵幾個professor/mentor 又係佢師兄
你估個個Band1都咁有自信咩
好多喺Band1到讀到包尾要轉校嘅都自卑到勁驚冇學校收
呢個時候間學校肯收佢哋,佢哋會超級感恩(因為叫救咗佢哋一命)。
而其實佢哋本身資質並唔差,用啱方法嚟谷就已經fit曬

利申:當年就係驚冇人肯收所以去咗間所謂嘅Band3學校
佢原校升唔到form 4
跟住轉左校

元朗鄉議局呢?
鄧顯最出名
係咪黃任匡
AL4A讀medic
我未試過喎
大部份留言係鳩噏 尤其話成績差要踢出校
只會果斷留你班 間接令你自己轉校
如果你唔走都唔會強行踢你走 但就會一直留班 留兩三年嘅大有人在
你邊年ga?
讀六年,先見過一個比人踢,仲要唔係因為成續差
假既,發現呢到太多人9 吹
小你老母三
同喇沙比
喺北區再勁都只係地區名校
講啦你邊年ga, 笑咗
操卷操撚到仆街
講真,而家睇返考公開試呢回事,如果有個大人教你點走精面,己經贏咗一半。

例子係當年考Art有8份paper , 除咗素描係必修,仲有graphic design/ 中國書法/ 西洋書法/藝術史揀。嗰陣全香港幾乎得我哋揀西洋書法,因為佢係唔使用腦,死操爛操就A到。

利申 : CE /AL年代,嗰陣勉強夠分升F6但雞咁腳走,悶到仆街。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞