到底鄧顯點樣由band5變band1?

561 回覆
1111 Like 19 Dislike
認真答
1. 新區一開始間間學校都由零做起
鄧顯差唔多係北區頭幾間學校(應該得鳳溪同新界喇沙早d,但一間鄉下佬管一間咁隔涉搵鬼讀咩)自然易做起d
2. 上水搭火車去九龍咁遠d學生未必咁想出去讀 可能多d成績好嘅小學生留返喺本區
當然仲有其他管理野 但做得起一間學校多多少少都有時勢因素
呀再早d應該仲有沙頭角官中同鳳溪二中
but same arguments hold
走步佬係民賤聯
有另一個做狗都係姓劉
做過學生會會長
前面有巴打講過
其實最近doj都有人入埋
可以準備定傑出校友list都得
呢個係近呢10年嘅做法,令到鄧顯個排名越來越高,但係佢未變band1之前都唔係不斷踢人走嘅。
個個唔係逃學畀人記缺點咩
鄧顯係窮L名校
至少你屋邨仔窮L入到去一樣一視同仁
而且上面都有人提到 你f5升唔到上去 AL仲可以返嚟搵老師傾升學 溫書
鄧顯仲要係津貼學校中數一數二窮
學校又細仲要同人SHARE
同傳統名校資源都差好遠

話network同傳統名校冇得比
緊係啦 你窮L學人講network
有錢就唔會山長水遠入嚟上水讀 仲要俾人chur死
相反唔通你上水屋邨仔入傳統名校 你就入到班有錢仔network咩
同張祝山同類型
籃球都入過精英賽
有無名?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞