屯門樓討論 (18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
放棄,跟住會點?
俾你3邊落床
10年到有藍地隧道直接出屯公同機場喎 同灣灣既鐵路差路多時間起
其他座唔知 但7-8座向富泰既單位 景觀超開揚 高層可以望到大興花園
係 如果要屯門三房 半新樓計 又算大型屋苑 成個屋苑又乾乾淨淨 豫豐既價錢係無得輸 上車首選
御半山去埋景峰紅橋都十分鐘 出市中心又要4個字
去西鐵又要兩個站
豫豐有shuttle直去屯市 試過朋友屋企落樓計 10分鐘內去左市中心
對上一個業主點解放?如果係樓換樓 細屋搬大屋 味好事 升夠錢換大屋 正
算啦 由得班友吹奏啲30幾年舊樓(鐵路)盤啦
同樣價錢佢地寧願要300零呎30幾年既樓都唔會簡呢到3房架仲會睇唔起人,亂尻話風水唔好
夠驅風掛

依加新一代好多都想住新樓啦

依加買樓成本貴咁多仲要買層樓年紀仲大過自己
樓換樓
本身有個初生bb,話要追多個

唔知鳩up成份幾高
藍地有冇路駁上繞道先
一個字,錢作怪
要新就要有所犧牲,
城點單楝,
天橋公路隔離,
但係佢係市中心近西鐵,
咁開放式就要2萬一呎
以香港經驗,隧道九成遲完工
而且條隧道應該直去遲D起條橋直去機場,基本上係俾洪元天同中國過境去機場用
藍地就算無出入口,洪水橋都應該有
有路姐 都要有巴士行你樓下先得
而家 68A 朝早去到藍地長期爆滿
去得洪水橋我靠原有道路去算啦
有新路既話原有道路交通負荷本來就會減低
青公屯門段幾多燈,就算條路無車都要等
藍地交通差係屯公同3號兩頭唔到岸,隧道係有用既
不過2036
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201222/bkn-20201222173217531-1222_00822_001.html
藍地而家都可以直接上屯公 只不過而家屯公市中心段變咗樽頸
希望有🥲🥲唔好得個望字
我話御半山屋企出發去輕鐵站搭車出市中心
景峰站搭輕鐵到杯渡站都係幾分鐘
如果你話計埋等車唔止,咁唔通豫豐shuttle 密過輕鐵?只不過係你喺朋友屋企夾岩時間先落樓啫

利申:我都唔認同呢度部份人成日吹到屯門剩係市中心/西鐵附近先住得人
買樓睇升幅,好唔好住好主觀

豫豐升幅跑輸絕大部份屯門樣係事實

瓏門/桌爾/疊茵/聚康 全部升得快過佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞