屯門樓討論 (18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我行過都係十分鐘左右啫 再慢行都真係十幾分鐘差唔多啦
加上你泳池站去南站又上又落咁都係十分鐘左右 所以我先話差唔多

不過呢件事係冇可能發生 樓下有輕鐵唔搭走去搭西鐵咩
輕鐵有車就2分鐘唔洗就到
來緊個新居屋仲近d喎
你講灣灣隔離?
屯義路個新居屋
一手帶動下,二手市場交投氣氛亦熱鬧,部份買家不惜追價入市﹐屯門市廣場有2房追價10萬元賣560萬。中原地產屯門分區營業經理鍾宏遠表示,屯門市廣場8座中層B室成交,實用面積392平方呎,兩房間隔,無樓睇,叫價550萬元,反價10萬元,以560萬元沽出,折合實用呎價14286元。
鍾宏遠表示,買家為上車客,鍾情屋苑處於市中心,日常起居及交通均十分方便,眼見樓市愈來愈旺,怕遲買會貴,見上址樓價合預算,立即追價入市。原業主則於2010年4月以173萬元買入單位,現沽出單位,帳面獲利387萬元,單位11年升值2.2倍。

祥益地產區域董事袁思賢表示,屯門市廣場屬於屯門地標之一,鄰近設置有輕鐵站、西鐵綫站和巴士總站,四通八達外,亦有足夠的綠化地帶,投資及自住相宜。日前該分行促成屯門市廣場4座高層C室成交,實用面積369呎,兩房一廳,外區投資客主要鍾情屋苑屬市中心地段,各樣配套應有盡有,而且單位樓價符合預算,加上原業主減價7萬元,決定以533萬購入上址作投資收租用,實用面積呎價14,444元。該單位現時市值租金為1.2萬元,租金回報率達2.7厘。

唔係公屋嚟咩?🤔
果度公屋黎

而家巴士廠會起11人足球場,屯門泳池起西鐵站。新泳池會搬去高爾夫球場,而高爾夫球場會拆
我屌,又係靚位留比公屋
泳池上蓋都會有公屋啦,要過馬路二線地段咋
大維修完左好多年喇

btw 依家個商場人少少咪幾好
路又夠晒闊又有日常生活用品買
係如果果兩間傢俬店可以讓返個鋪位出黎就好喇
巴打你個名
巴打
係講緊泳池都有多個西鐵站
唔係搭輕鐵轉西鐵
好似無講過高爾夫球場會拆喎
泳池會起喺隔離
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞