屯門樓討論 (18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
屯門樓討論 (17)
https://lih.kg/aNKHsmU

lm
Yo
建議大家可以睇下巴打整呢個

按揭果邊補充下,若果你咁橋有P loan剛供完,記住留低份opt-out紙(供完後一星期內會寄封野嚟話供完,問你刪唔刪走個TU record,我就不嬲唔刪),如果唔係又要去銀行整張結清証明就麻煩

林鄭plan 800萬做9成 都仲要睇供款對入息比率唔好過一半(會連埋按保果part一齊計供款,所以唔好預咁盡)
想問下TU record刪唔刪有咩分別?
有d人唔鍾意俾人見到借過錢,我自己本身年年都有借稅貸,所以好多供款record,銀行會睇過往供款紀錄的,我留俾銀行睇

以上前提係無遲過供款(有遲過好似唔知幾多年內係刪唔到)
THX,即係同準時交卡數差唔多,俾銀行參考用?
有機會留意下
唔使特登做,最緊要人工夠計,TU無奇怪野
最近係唔係少咗人睇樓
咁我就好奇點為之少盤睇先,一個屋苑兩三個梗有掛
或者有冇邊啲屋苑係長期少盤
業主心雄 個個反價 睇嚟無謂
其實唔想賣
好正常,不如叫買家追價,加多少少
我係業主既話 我都唔想賣 賣左買唔返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞