Apple Watch 用家討論區 (47) 期待Series 7

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
我仲有成95% 真係幾抵用
但係XR唔生性 之前明明睇仲有95% 最近睇跌左成6% 而家得89%
準備用消費卷整隻se玩下
想問下apple watch 美版有冇咩唔同?
頭先去左果店, 精靈話現場收走既話要一個星期倒先有得拎返

佢提議我打上AppleCare叫佢安排Express replacement, 佢地會寄隻replacement嚟先, 我再ship返隻舊錶俾佢地

咁就唔洗無錶用
買返香港用會加唔到care+
我Google 都係得台灣啲評測,係台灣會用唔到心電圖,esim就有啲電訊商用到有啲唔得
ECG喺台灣唔係開通咗嘅咩?
我都唔知 啲source好多都幾年前
出咗國旗新錶帶
紅白藍4個國家好難襯到藍色錶殼,反而深海暗藍色手環襯到
nike run係咪死咗
跑步用錶計時(帶電話+錶)
錶+電話有紀錄,但nike run app就反而冇
試過del app重裝都係咁
有冇人知Apple watch 冇電啫唔啫到八達通
上網搵左好耐都剩係講iPhone 得
No

呢隻新色好靚
但係apple store 睇過同張圖唔同色
實物好睇好多
睇咗好耐都唔見有巴打用applw watch嚟游水
請問有冇巴打戴住嚟游泳池?想知準唔準?🥲
你一開始要自己set泳池個長度
佢應該係靠detect 你游游下轉咗方向嚟計你游咗幾多個塘
佢識得判斷你游緊咩式/一個塘划幾多次水/每個塘配速
呢幾樣野我覺得好準
如果想度埋heart rate 就要戴到好實
我用s2嗰陣基本上有1/3時間係讀唔到
而家s6應該再有進步,但呢年幾冇游水試唔到
準 帶左4-5年
唔知道佢計卡路里準唔准
但起碼計到我有幾多米幾多時間
DKLM, 最近自己新手鳩游,
拎住隻買咗一年唔夠嘅S4,
游咗兩個星期(10次到),
隻錶個長嘅果粒嘅"HOME" 制就STUCK 隻咗,
係咁不停當我禁實個制, 游游下係咁想打999.
之後上水都係咁, 拎咗去整成個幾星期都未寄得返隻新嘅嚟.
就算收返我都唔知仲拎唔拎佢落水好.
落水好似要先開”防水" mode
之前S3開咗落水都冇事
個防水mode 好似唔係防水wor
只係lock screen 防止你誤觸個mon
開始Swim 果時佢已經自己開咗啦,
可況防水mode 都只係鎖Touch screen
有冇人知點解Apple store冇英國錶帶賣 其他國家都有
賣晒了
仲想買條戴下 不過實有仆街拎黎炒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞